fredag 22. februar 2013

Egg cocotte/ bakt egg


Forrige helg så hadde jeg så lyst til å prøve ut en ny eggerett! :) 
Så søkte opp egg på matprat.no, å der fant jeg ut denne, Egg Cocotte eller bakt egg på norsk, som jeg måtte bare prøve ut! :)

Du trenger til 4:

4 stk egg
½ ss margarin til smøring
1 dl revet hvitost
4 ss crème fraîche orginal, 35 %
8 stk rød cherrytomat
salt og kvernet pepper
1 ss hakket frisk timian
4 skive grovt brød


Slik gjøres det:

Forvarm ovnen til 220°C. Smør små porsjonsformer med margarin

.
Dekk bunnen med revet ost. Idag har jeg brukt mozzarella ost :)


Del cherrytomat i to 


og tilsett sammen med crème fraîche. 


Knekk ett egg i hver form


og dryss over salt, pepper og timian.


2. Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.


Server med godt brød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.



Serveres med en gang, gjerne til gjester!


Ha en flott helg alle sammen! 


Så håper jeg dere som har vinterferie denne uken, koser dere ekstra mye!

PS:Hvis ønskelig så er det godt å ha oppi cremè Fraichè blandingen litt kuttet grønnsaker, sopp, eller skinke. 

søndag 17. februar 2013

Gypsy Toast


På tine.no har de en konkurranse om dagen, om å kåre norges beste ostesmørbrød. 

Og i tillegg så har Jan Vardøen delt 15 av sine beste ostesmørbrød. 
Jeg har bestemt meg for å prøve ut alle 15 smørbrødene hans, og jeg har idag startet med denne. 

Det er en blanding med arme riddere og ostesmørbrød. 

Man lager ett vanlig ostesmørbrød først, en dobbeldekker, og så dypper man hele smørbrødet i eggeblanding til slutt, før man steker det i pannen. 
Jeg likte det veldig godt! :) Det var en perfekt søndagslunsj! :) 



Til 2 smørbrød trenger du:
2 egg
1 dl melk
4 skiver loff / annet godt brød
smør
2-3 skiver god skinke
3-4 skiver ost.

Slik gjøres det:

Tilsett egg og melk sammen i en lav bolle. 



Miks de godt sammen. Tilsett litt salt og pepper. 



Lag så smørbrødet: 
Ha på litt smør på alle skivene, ha på ost på alle 4 skivene.


Så tar du på skinke på 2 av dem. Bruk den skinken du liker best eller har. Jeg hadde smårettskinke i kjøpeskapet, så da brukte jeg det i dag. 


Hvis ønskelig kan du tilsette litt krydder. 
Legg så de 2 skivene med bare ost på, oppi skivene med skinke, med osteskiven mot skinken.



Legg så smørbrødet oppi eggeblandingen. 


La det trekke inni brødet, før du snur å lar den andre siden få trukket inn egget. Sørg for at hele smørbrødet er godt dekket. 



Varm opp en stekepanne, med smeltet smør og olje/ 50/50. 
Når det er ferdig, la eggeblandingen dryppe litt av, før du legger smørbrødene i den oppvarmede stekepannen. 
Stek hele smørbrødet forsiktig og langsomt på begge sider.


Osten i midten må få tid til å smelte ordentlig, derfor burde du bruke minst 5 minutter til stekinga.


 Del i to og server, gjerne med en liten salat til


Mmm, disse var gode til lunsj idag...


En god lunsj, å diske opp når man har gjester...


 Ha en fortreffelig søndag alle sammen! 

PS: skulle det bli noe igjen, så er det godt i nista kald dagen etter. 

torsdag 14. februar 2013

Happy valentines day 2013

Ja da ha vi allerede kommet til valentines day i den nye året allerede :)
Syntes denne dagen er like koselig hvert år :)
Da har jeg en god unnskyldning for å bake til min kjære :)

I år har jeg faktisk prøve en bakepakke fra Regal. De var så snille å sende meg en prøveboks av minimuffins, så da måtte jeg bare prøve de ut. :)


Det er sjokolademuffins med karamellfrostings, steøssel og former.

Jeg personlig syntes at formene var litt i minste laget, så jeg brukte vanlig standar former, med hjerter på for valentines dagen :)

Jeg syntes den var veldig enkel bruke, med detaljert forklaring på hvordan det gjøres. :)

Eneste var at kremen ble litt tykk, men da vet jeg til en senere anledning å tilsette litt mer vann.

Siden kremen var hvit, farger jeg den rosa til dagens tema :) Så pyntet jeg de med litt perler, mini-marsmellows og hjertesjokolader :)




Syntes den var enkel å bruke å smakte godt :)

Ha en flott valentines dag alle sammen!


Nyt kjærligheten :)

fredag 8. februar 2013

Giveaway med hamonoya


Nå har jeg passert 100 følgere på Facebook siden min, + at bloggen min nå i januar er blitt 3 år, så det må feires! :) Med en Giveaway :D

Jeg er helt overvelvet over dere alle sammen! :) Tusen takk for at dere vil følge bloggen min! :) Setter uendelig stor pris på det! :)

jeg er så heldig å samarbeider med Hamonoya, som sponser den flotte premien.
Det er nemlig belgiske vafler former, slik som jeg brukte i innlegget mitt om de belgiske vafflene med sjokolade biter, hvor jeg brukte slike silikon vaffelformer.

Jeg er veldig fornøyd med mine, å nå skal en heldig av dere få muligheten til å vinne en slik :)



Trekningen er på selveste, den store vaffeldagen 25 mars 2013 :)

Reglene er som alltid :)


1 lodd for å skrive en hyggelig kommentar, gjerne om hva din favoritt vaffel oppskrift er,  å legg igjen navn å mailadresse. 
2 lodd for å lage ett innlegg i bloggen din eller på facebook og link til denne giveawayen med det øverste bilde i innlegget her,og link  tilbake til bloggen min og facebook siden min. . Har du ikke blogg eller facebook kan du delta med å legge igjen mailadressen din i komentaren så jeg finner deg hvis du vinner.

1 lodd for å legg deg til som følger/følger fra før her på bloggen.
1 lodd for å legg deg til som følger/følger fra før på facebook siden min.


Så totalt kan du få 5 lodd denne gangen, vær snill å skriv hvor mange lodd du tar. :)



Masse masse lykke til alle sammen!

Håper mange vil delta på feiringen!


Ps: kan hende jeg har noen trøstepremiet, den som følger med får se ;)

Ha en riktig gooood helg alle sammen

Stor klem fra Swimzy

mandag 31. desember 2012

Ett riktig godt nytt år

Vil ønske dere alle sammen ett riktig Godt Nytt År!!:)

lørdag 22. desember 2012

tirsdag 4. desember 2012

Vinner av give awayen med Formina


Hei alle sammen! 


Beklager, jeg har har ikke rukket å lag ut vinnern i helga, men jeg har trukket, det gjorde jeg på lørdagskvelden.....

Men nå er det på tide å få postet vinnern! 


Det var 44 lodd i potten denne gangen og jeg tok som vanlig i bruk Random.org.

Og den heldige vinnerne er:


Det ble nr 31, som er:



Stine Marie Alme! 


Send meg din adresse på mail, så skal jeg få sendt deg premien din fortest mulig, så du kan få bakt litt pepperkaker til jul! 

Vil takke Formina så mye for at de ville sponse denne giveawayen! 

Følg med, det dukker snart opp en ny giveaway.. 




lørdag 10. november 2012

Giveaway med Formina



Nå skal jeg rive i gang med en flott giveaway! :)
Og premien passer perfekt til pepperkake baking til jul!

Premien er sponset av den flotte butikken Formina

De er en svenke familiebedrift som startet i 2001.
De har utstikkere til de fleste anledninger som for eks
-barnebursdag, dåpsfest/navnefest,
som en liten vertinnegave,til adventskalenderen,
og så klart til den klassiske pepperkakebaksten som nærer seg med stormskritt!!


De har bla gårdsdyr


Husdyr:




prinsesser og engler:




Kjøretøy:




Og mye mye mer!




Jeg har flere slike former selv å er kjempefornøyd med dem! 
Bruker de hver gang jeg baker pepperkaker. 

Og nå kan du være den heldig som strikker av med hele

10 valgfrie kakeformer!


Denne konkurransern varer 3 uke fra idag, så du kan melde deg på frem til 30.11.12.23.59.
Så trekkes en vinner med random.org 01.12.12 på morgene.

Reglene er som vanlig.

1 lodd for å skrive en hyggelig kommentar, si gjerne hvilken former du har lyst på i fra nettbutikken Formina

2 lodd for å lage ett innlegg i bloggen din eller på facebook og link til denne giveawayen med det øverste bilde i innlegget her, til bloggen min og legg til en link til nettbutikken Formina. Har du ikke blogg eller facebook kan du delta med å legge igjen mailadressen din i komentaren så jeg finner deg hvis du vinner.

1 lodd for å legg deg til som følger/følger fra før.

Så totalt kan du få 4 lodd, vær snill å skriv hvor mange lodd du tar. :)

Da håper jeg mange vil delta på denne konkurransen, og ønsker dere alle lykke til! :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails