mandag 25. mars 2013

Matmagasin anbefalinger

Er det flere enn meg som er glad i å lese i matmagasiner og kokebøker?


Jeg har sett flere magasin inne på bladkongen som jeg kunne tenkte meg å abonere på. De har sin egen kategori perfekt for meg: Mat & vin
Og der er det flere magasin jeg kunne tenkt meg å lese.
Bla annet Maison Mat & Vin, Appetitt, Bon Appetit, Food And Travel og mange flere.

Abonerer du på noen matmagasiner som du vil anbefale? 

Hva skal dere alle sammen i påsken? 
Jeg har endel planer i påsken. Skal prøve ut cakepops for første gang, tenkte prøve meg på påskecake pops.
Så skal jeg prøve meg å lammelår, fant en oppskrift i ett magasin, som jeg vil prøve ut. 
Siden det er påske må jeg lage noe med appelsiner, så tror det blir en appelsindessert. 
Ellers skal jeg prøve å gå turer i det fine været å få tatt masse fine bilder, fordi nå varmer sola så våren er på tur. 

Ha en flott påske alle sammen. 



Vinneren av giveawayen er...

Ja, da har vi kommer til den 25 mars å det er den store vaffeldagen... 
Er det flere enn meg som skal lage vaffler idag?? 
Og idag var den store trekningen til giveawayen jeg har gående....

Premien er en kjempeflott belgisk vaffel form fra Lèkuè som er sponset av Hamonoya.

Som alltid brukte jeg random.org til å trekke vinneren.... 

Og den trakk ut nr 53, som er

 
Andrea, som vant på sitt 1 lodd! :D
Gratulerer såå mye! 

Send en epost til swimzysmatblogg@gmail.com med adressen din, slik at jeg kan få sendt avgårde premien din! Gratulerer så mye!

Tusen takk til Hamonoya for at dere ville sponse en så fin premie til burdagsfeiringen min på bloggen! :)

Men siden denne er 3 års fering, må vi vel ha 2 premier til vel??

Jeg skal selv sponse de 2 siste premiene,

2 premie:
1 pk store muffinsformer fra cacas, rosa med hjerter,

og 3 premie:
1 pk med medium muffinsformer fra Åhlès, rosa med hvite prikker og svarte med hvite prikker.


Og vinneren av 2 premie er:
nr 50: Som er



Simon. 

Og 3 premien går til nr 8, som er:


Ina Larina.

Gratulerer til dere alle 3.



Send meg en email på swimzysmatblogg@gmail.com, med adressen deres, slik at jeg kan sende deres premier. 

Beklager at ikke alle sammen kan vinne, men følg med, for snart dukker det opp en ny giveaway! :)


Ha en fantastisk flott vaffeldag alle sammen!  

torsdag 21. mars 2013

Thaisuppen Tom Ka Gai

Denne suppen er perfekt til litt kalde dager, å derfor syntes jeg den passet bra nå, siden våren lar vente på seg, og jeg har blitt syk å trenger en litt varmende suppe. 
Dette er en klassisk Thaisuppe og oppskriften fikk jeg av min bror. Masse deilige smaker. :)
Denne suppen er det faktisk endel ting som ikke skal spises, bare gi smaker. 
Som sitrongresset, galangal og kafferlimeblader. 



Til 4 porsjoner:

800 ml kokoskrem/-melk( jeg bruktre 400gram kokoscreme og 400 gram kokosmelk)
12 skiver galangal/ ingefær
4 stk sitrongressstrå
8 stk kafferlime blader/Revet skall av lime
4 stk thai sjalottløk
400 g kyllingbryst
2 stk løk
4 ss fiskesaus
1 klype salt
1,5 ts sukker
4 stk tomat
2 stk vårløk
3,5 ss limesaft
2 røde hele chilli

Fremgangsmåte:

Forbredelser:

Skjær galangalen eller ingefær i skiver. Sitrongressstråene bankes hardt, før de skjæres i 5 cm lange biter. Fjern stilken på kafferlime bladene, slik at de blir delt i to.Men får du ikke tak i, kan du bruke skallet av 1 lime. Thaisjalottløkene skrelles og bankes hardt. Løken skjæres i båter. Skjær kyllingbrystene i tynne skiver. Fjern frøene på tomatene og skjær dem i båter. Skjær chilli i 2 på skrått.

Kok suppen:

Kok kokoskrem, galangal, sitrongress, kaffir lime blader og thaisjalottløk i ca. 4 minutter.


Tilsett buljong/kraft og kok opp. 

Tilsett kylling,

løk, 

fiskesaus

og sukker og kok i ca. 4 minutter til. 

Tilsett tomat,

vårløk i 3 cm lange biter, 


Tilsett chilli delt i 2. 

og kok opp. 


Ta kjelen av varmen og smak til med limesaft. 


Garner med friske korianderblad på hver porsjon.


Veldig nydelig suppe

Velbekomme! 

PS: server gjerne med en bolle med ris til! :)

onsdag 27. februar 2013

Fudge Brownies alà Passion4baking

Manuela fra Passion 4 baking har utroling mangle lekre oppskrifter og jeg har vært så heldig å få lov å prøve ut en mini brownies form fra Lèkuè i samarbeid med Hamonoya :)


Det er en silikonform med rom for 24 små brownies. :) 
Så da måtte jeg bare prøve en av hennes nydelige brownies oppskrifter, og i dag falt valget på disse,Fudge Brownies.
Jeg har halvvert oppskriften slik at den passer til minibrowines formen, på 24 biter, men her har du fulle oppskriften:
250 g smør
5 dl sukker
 4 store egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
 300 g mørke sjokoladeknapper
 150 g 100 % ekte kakaopulver
 2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjøres det:

Forvarm stekeovnen til 180˚C.
Smelt smøret, ta kjelen av platen 
tilsett sukker og sett det tilbake  på komfyren i ca. 30 sekunder.


Hell smør- og sukkerblandingen i en  bolle.

Tilsett eggene og visp lett (ikke visp mer enn nødvendig).
Rør inn hvetemel, bakepulver, sjokoladeknapper, kakaopulver og vaniljeekstrakt.



Bland alt lett sammen.


Ha røren i en form på 20 x 30 cm. Eller bruk slik form som jeg gjør idag..Det er plass til 24 akkurat passende store biter.



Formen er så enkel, den kan stekes i stekovnen, eller fryses ned, å best av alt, den går i oppvaskmaskinen :)





Da bruker jeg bare 1 ss med røre i hvert rom.


 Fyller hele formen:


Stek i 15-20 minutter (ikke lenger).
Avkjøl i formen i 1 time og deretter i fryseren i 1 time. (ble litt overfylte denne gangen, så må bruke litt mindre røre i formene neste gang.)

 De var svært enkle å ta ut av formen.
Bare trykket på baksiden..

så falt de ut.

Legg de på ett serveringsfat å server til gjester! :)  

Ta gjerne på noe enkel pynt, som for eks litt strøssel.
Åhh, bare måtte ta en liten bit, det lukter bare såå godt...

Tusen takk for at jeg fikk lov til å prøve ut denne fine formen, den var så enkel, så gleder meg til å bruke den fremover! :) 

Jeg hadde litt røre til overs, så jeg prøve ut en form jeg fikk av min svoger i julegave, den er formet som blomster... 
Ble såå søte.. 
 



Håper dere alle har en fin dag, spesielt dere som har vinterferie nå! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails