Idag prøvde jeg ut en ny rett som var både enkel og rask å lage, og smakte godt også, for de som liker sennep da!!
Oppskriften fant jeg i bladet: spis bedre.Opprinnelig serveres denne retten med ris til, men idag byttet jeg ut risen med potetkuler, eller pommes noisettes som det vel egentlig heter på fagspråket.
Til 4 personer trenger du
600 gram svinefilet
1-2 ss smør
1 ts salt
2krm nykvernet pepper
1 løk
1-2 ss grovkornet fransk sennep
2 dl cremè fraìche
1/2 ts salt
En pose pommes noisettes eller ris etter ønske
Gjerne 200 garm sukkererterSlik gjøres det:
Kutt svinefilet i 2 cm tykkeskiver.
Smelt smør i en steke panne og brun svinestrimlene raskt.
I mens så kryddes svinestrimlene med salt og pepper.
Legg de ferdigstekte svinestrimlene i en bolle.
Hakk løk:
og brun løken i pannen med litt smør.
Tilsett sennep
og Cremè Fraìche
Og rør godt sammen.
Tilsett så svinestrimlene i sausen
Og la det småputre sammen i ca 5 minutter.
Serveres med en gang sammen med ris eller pommes noisettes.
Velbekomme!
Nam. Jeg vedder på at den er god, for jeg lager noe lignende med Dijon-sennep og hel kyllingfilet i stedet for svinekjøtt. Jeg elsker sennep, og er alltid glad for nye måter å bruke det på. :-)
SvarSlettJa, denne syntes jeg ble kjempegod og jeg skal absolutt prøve med kylligfilet til denne oppskriften også:)
SvarSlett