BUNN:
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gr peanøtter
1 pk Ritzkjeks
Slik gjøres det
skill eggene, en bolle med eggehvite
og en bolle med eggeplommer.
Ta frem bollen med eggehvitene og tilsett sukker,
bakepulver
og vaniljesukker
og piskes stivt.
Ritzkjeksene knuses (*lurt å knuse kjeksene mens de fremdeles er INNI posen) -og røres inn i blandingen
sammen med peanøtter.
Bland forsiktig og godt.
Alt helles i en liten langpanne med bakepapir og stekes 25 minutter på 180 grader;)
Slik ser den ferdige bunnen ut:
6 eggeplommer
100 gram melis
300 gram lys melkesjokolade
100 gram smør/ margarin
Eggeplommer
og melis
røres sammen.
Smør
og kokesjokolade smeltes sammen
Til en jevn og fin masse.
Mens du venter på at sjokoladen skal smelte helt kan du slå sunn peanøtter
Og m sjokolade med en kjevle(legg det inni en pose og lukk godt igjen først.)
Legg de til side.
Hell sjokoladeblandingen sammen med eggeblandingen.
Røres sammen .
Helles over bunnen mens den er lunken.
Glatt utover med en slikkepott:
Strø over litt halvknuste peanøtter
og halvknuste m-sjokolade som pynt.
La kaken stå kjølig en god stund før servering!
Velbekomme!
Gratulerer såå mye med dagen idag kjære!
Hei Swimzy! Takk for hyggelig kommentar i min matblogg. Rabarbra er bedre jo spedere den er. Jeg pleier å ta inn den første når stilkene er sånn cirka på tykkelse med en finger.
SvarSlettJeg liker din blogg! Legger deg til i blogglista :)
Heihei og takk for svar:) Det setter jeg pris på! Da skal jeg allerede imorgen prøve meg på å lage noe med rabarbaraen jeg har i hagen! Har nemlig ganske så mye:)
SvarSlettKoselig du vil legge meg til blogglista di:) har lagt til deg for en stund siden i blogglista mi også:)
Ha en flott pinse:)
Mvh siv anita, swiimzy
Så utruleg god denne kaka såg ut! Må testast ut ein gong! Ha ein fortsatt fin dag.
SvarSlettDenne kake skal jeg prøve!! Takk for nydelig oppskrift!!
SvarSlett