Ingredienser:200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts natron
300 g hvetemel
Pynt:
1 eggehvite til pensling
hakkede mandler
perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.
Pisk inn eggeplommen og sirup. Sikt sammen det tørre og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.
Del deigen i 6 emner. Trill 6 ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg bakepapir på to stekeplater og legg 3 ruller på hver av dem. Trykk rullene flate med fingrene. Pensle stengene med eggehvite og strø over hakkede mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Brune pinner er kjempegodt. Jeg oppdaget dem for noen år siden og de har blitt fast julebakst hvert år siden da. Her begynner ikke julebaksten før neste uke, så enn så lenge får jeg sikle litt hos andre. :-)
Jeg lagde disse og de ble kjempe gode. Håper det er i orden at jeg også legger ut oppskriften og linker til ditt innlegg fra bloggen min nå! Må tipse om disse videre til kjente :)
Brune pinner er kjempegodt. Jeg oppdaget dem for noen år siden og de har blitt fast julebakst hvert år siden da. Her begynner ikke julebaksten før neste uke, så enn så lenge får jeg sikle litt hos andre. :-)
SvarSlettMm, nam nam! Brune pinner er supergodt, lagde det selv i forrige uke. Fare for at de blir spist opp før jul tror jeg...
SvarSlettåjaaaaa, brune pinner er kjempe godt! Eneste julekakene jeg DIGGER! Svigermor lager også disse, mmmmmmmmmmmmm!
SvarSlettJaaa brune pinner er så godt:-D
SvarSlettJeg lagde disse og de ble kjempe gode. Håper det er i orden at jeg også legger ut oppskriften og linker til ditt innlegg fra bloggen min nå! Må tipse om disse videre til kjente :)
SvarSlett