Ingen jul uten kokosmakroner.So here goes!
Denne oppskriften fant jeg i boka Norsk julemat, av Aase Strømstad.
2 egg
125 gram sukker
200 gram kokosmasse
50 gram smør, smeltet
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
Slik gjøres det:
Start med å smelte smøret.
Ha eggene i en bolle.
Tilsett sukkeret.
Visp eggedosis.
Rør inn kokosmasse,
mel og avkjølet smør.
Bland godt sammen.
Sett deigen som topper på bakebrett kledd med bakepapir.
Stekes gyldne midt i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader.
Og da var vi enda en dag nærmere julaften.
Er egentlig ikke superglad i julekaker, men kokosmakroner er definitivt unntaket - det er godt det! Alltid mamma som står for julebaksten, og lenge siden jeg har vært til stede mens disse har blitt bakt. Er deigen enda bedre enn det ferdige produktet tro (som den ofte pleier å være?)? :)
SvarSlettJul uten kokosmakroner er ingen jul..:)
SvarSlettCeceilie: jeg har aldri prøvd de ferdige produktene, kun hjemmelaget, så det aner jeg ikke noe om!
SvarSlettJeg kan huske at min mormor hadd mel og smør i kokosmakronene sine...tror jeg må prøve oppskrifen din.
SvarSlettHa fine adventsdager!
Klem : )