fredag 3. desember 2010

pepperkakebaking jula 2010


I år prøvde jeg ut peperkakeoppskriften til bloggen mat på bordet. Og denne oppskriften skal bruker igjen. Smaken ble god og den var utrolig lett deig å jobbe med!
Til en stor deig på ca 1, 8 kg trenger du:
Du trenger

Steg 1:
500g brun sukker
150 ml lys sirup (1/2 beger)
150 ml vann
300g smør


Slik gjøres det i steg 1:
Ha sukker, sirup og vann i en gryte. Kok det opp. Ta det av varmen, legg i smøret og la det hele avkjøle uten å røre (kan gjerne gjøres dagen før).

Steg 2:
3 ss kanel
3ss malt ingefær
1/2 ts nellik
3 ts natron
15dl hvetemel

Slik gjøres det i steg 2:
Ha den kalde sirupsblandingen opp i kjøkkenmaskinen. Tilsett krydderene og rør det hele sammen. Ha opp i natron og halvparten av melet. Rør det sammen. Tilsett resten av melet i omganger, det kan hende du ikke trenger alt. Deigen skal være fast men fortsatt klissete. Hvis du skal gi deigen i gave eller selge på et julemarked, pakker du inn deigen og oppbevarer den kjølig.

Skal du bruke deigen selv, pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig et døgn. Arbeid mer mel inn i deigen hvis nødvendig og kjevle den ut tynt. Kjevl det gjerne direkte ut på bakepapir, så slipper du å løfte figurene opp og over på et bakebrett.Legg de utstikkede figurene kjølig før baking. Bak i forvarmet ovn, 180 C, 8- 1o minutter. La de avkjøle på bakebrettet noe før du legger de over på rist. Slipp fantasien løs og pynt i vei!
Her har jeg brukt som dere får kjøpt på Cacas
Art.nr 704-112 Rød glittergelé

2 kommentarer:

  1. Det så ut som en god oppskrift! Takk for titten her =)

    SvarSlett
  2. SÅ flink du har vært! Pepperkakene i boks allerede nå! GOd førjulstid til deg og dine. Hege

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails