søndag 5. desember 2010

Vepsebol, jula 2010


Jeg søkte på julekaker på det søte liv og jeg fikk opp mange oppskrifter, bla denne oppskriften, som heter Vepsebol. Jeg har aldri laget disse før, faktisk aldri hørt om de engang, men fikk lyst til å prøve. Og det angerer jeg ikke på, for disse var supergode :) Er redd det ikke kommer til å være igjen noen til jul!! hehe...


Ingredienser:
3 eggehviter
2 ts vaniljesukker
200 g sukker
200 g kokesjokolade
200 g mandler

Fremgangsmåte:



Skill eggeplommene og eggehvitene! Ha eggehvitene i en bolle.
Pisk eggehvitene stive.

Tilsett vaniljesukker

og sukker

litt og litt under fortsatt kraftig pisking.

Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.

Tilsett grovt hakkede mandler og kokesjokolade (dette kan gjøres raskt i food processor).

Hvis du ønsker, kan en del av mandlene byttes ut med kokos, se tips.

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.


Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

Disse er fine å gi bort i gave!


Tips:Hvis du ønsker, kan 100 g av mandlene byttes ut med 100 g kokos.

Som du ser på bildet blir "Vepsebol" hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen.

"Vepsebol" oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet!


Nå er det bare 19 dager igjen til julaften! :)

1 kommentar:

  1. De så sinnsykt gode ut, så de må jeg la være å bake:p

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails