tirsdag 9. februar 2010

Biffsalat

Dette er en nydelige middagssalat. Fant den inne på http://www.matprat.no/


Ingredienser til 4 pers:

600 g ytrefilet av storfe i strimler

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss margarin eller olje til steking

28 stk cocktailtomat

32 stk aspargestopper eller miniasparges

60 stk sukkererter

2 stk avocado

240 g fetaost (3 % fett)

1 stk rødløk

4 ts salt til kokevann


Dressing:

8 ts ekstra virgin olivenolje

1 ts sennep

4 ts hvitvinseddik
 
 
Slik gjør du:


1. Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.

2. Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann.

3. Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.

4. Stek biffstrimlene på god varme.

5. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.

TIPS: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du

blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil

kaloriinnholdet naturligvis øke. Det samme gjelder om du bruker en annen og fetere type fetaost enn den

 som er brukt i oppskriften. Dressing kan lages av det du måtte ha av oljer og eddikk, men vær obs på

mengden i forhold til kaloriinnhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails