mandag 20. januar 2014

Verdens beste kjøttkaker??

Jeg er veldig glad i kjøttkaker, å kom over denne oppskriften på www.klikk.no om at dette skal være verdens beste kjøttkaker, så da måtte jeg jo selvsagt prøve til mandagsmiddagen.. Her er linken: http://www.klikk.no/mat/spise/article499968.ece




Du trenger: 

3 skiver brød eller loff

500 g kjøttdeig

1 ts ingefær

0,5 ts muskat

1 stk egg

salt og pepper


Slik gjøres det:

Fjern skorpene fra brødskivene. Legg dem i vann i noen minutter. Klem ut vannet med nevene.

Bland alle ingrediensene, altså brød, kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær og egg. 


Ikke bland for mye, slik at kjøttkakene blir seige. Jeg syntes denne deigen er god å jobbe med. 


Kjøttkakene er ferdige til å steke akkurat når de er enkle å forme. Det letteste er å ha litt kaldt vann på hendene. Så triller man kjøttfarsen til baller. Ha litt vann på fjelen også, legg ballen på den våte flekken og form dem som du vil ha dem.

Bruk nok fett. Man kan steke i bare smør eller en blanding av smør og olje (strengt tatt i bare i olje også, men det setter ikke skikkelig smak på kjøttkakene). Begynn med middels høy varme. 


Når du har fine stekeskorper på begge sider kan du skru ned varmen til middels. 


Ha i løken (om du liker å steke den ved siden av). Stek til kjøttkakene er gjennomstekt, ca 5-6 minutter.


Lag saus av å koke ut steikepannen å kok poteter å tilbehør :) 

Jeg kokte opp litt buljong, å kokte ut med.. :)


La Kjøttkakene koke en god stund sammen med sausen.. Jo lenge de koser seg i sausen, jo bedre smak blir det. 

Så er det bare å spise! Velbekomme! 


Hvis jeg skal gi denne en terningkast så blir det en 4,5 fra meg. Jeg syntes det var litt mye ingefær smak for min del, men ellers veldig god! :) 


Velbekomme! 

6 kommentarer:

  1. De så veldig gode ut :) Hadde nok spart meg for ingefær selv, synes ikke det passer så bra i kjøttboller :)

    SvarSlett
  2. nei, det ble litt for mye ingefær, litt holder i lange baner! :)

    SvarSlett
  3. Her i huset er det Mannen som lager kjøttkakene - han hadde nok hatt i ekstra ingefær (han bare elsker det), personlig synes jeg det ofte kan bli litt mye. Men ble litt sulten nå ;) Har forresten en give away gående, hyggelig om du deltar. Klem

    SvarSlett
  4. ved å redusere ingefær ingrediensene vil smake bedre

    SvarSlett
  5. Oppskrifter som er verdt å prøve hjemme, takk.

    SvarSlett
  6. Oppskriftene er perfekt for lunsj med familien.

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails