torsdag 13. september 2012

Høsten er i annmars

Nå er høsten i annmars..


Det ble lite aktivitet på bloggen min i sommer å det beklager jeg, men det var så mye som har skjedd i sommer, så har dessverre ikke rukket å lagt ut så mange oppskrifter i sommer....

Men nå er ting roet seg ned igjen å det kommer til å bli fult av liv i
bloggen min igjen!! 






Håper vi sees! 



lørdag 21. juli 2012

Isende godbit til din beste firbente venn


Nå har endelig sommerværet kommet, så da kommer endelig dette innlegget som er beregnet på en isende godbit til din beste firbente venn!


Jeg fikk prøve nicetray av Hamonoya for en liten tid tilbake og jeg har funnet ut at den kan brukes til mer enn bare isbiter til oss mennesker. 

Jeg kom over en side der de lager hundesnacks, og en dag så stod det ett tips til å lage kalde godbiter til hunden på varme sommerdager. siden heter sniffit.no

Og det var jo så enkelt, at jeg bare måtte prøve.


Du bare fyller ett isbitbrett med det du har tilgjengelig...idag brukte jeg skinke, men du kan bruke leverpostei eller hva du enn måtte ha i kjøpeskapet.
Så bare fyller du på vann og legger det i fryseren ett par timer..

Så er det bare å la hunden din nyte en eller flere iskalde deilige godbiter i sommervarmen! :)


Lag isgodbitene som passer til størrelsen til din hund
  •  Typisk isbitstørrelse passer godt til små hunder,
  • muffinsformer av silikon(eller store isbitformer, som den jeg har brukt idag) til mellomstore hunder,


  • Tomme rømmebeger eller lignende til store hunder. Ta noe du har liggende, men pass på at det er av plast og ikke papir slik at du får is-treatene ut av formene etter at de har blitt fryst.


Her er en med skinke

En med servelat


Odin liker veldig godt de i rømmeboks størrelse, er perfekt størrelse til han, for å kose seg en liten stund.


Her er en med hundeblautfòr


Og til slutt en med kokt kylling. 
Bare brukt det du har i kjøleskapet som du vet hunden tåler. 

Frys ned noen i størrelsen til hunden din, så har du til varme dager slik at hunden kan kjøle seg ned litt..husk at hunden svetter med tungen, så greit å få den nedkjølt.

Det var alt for denne gangen, men følg med fremover, nå kommer det litt isende godbiter for oss mennesker også :)


fredag 29. juni 2012

Iste med Sitron



Idag har jeg laget iste, med sitron og ingefær smak. 


Jeg har får en liten stund siden mottat to produkter fra Hamonoya som jeg skulle prøve ut og bestemte meg med en gang for å lage en deilig sommerdrikk.. 
Men sommerværet har latt vente på seg, så nå klarte jeg bare ikke å vente lengre. 
Jeg beklager på forhånd dårlig bildekvalitet, det er mobil bilder, kameraet mitt var dessverre strømløs når jeg tok bildene.. 


Det jeg har fått prøve ut en kjempekjekt isbitform som heter Nicetray , hvor isbitene er endel større enn vanlig isbiter, de er veldig lette å få ut av forma, og de er laget slik at de kan stables oppå hverandre, når de skal lagres å skuffen, for å ta minst mulig plass! :) 


Den andre tingen er ett Citrusjern fra Microplane. Den kan lage julienne av sitrusskall, skrelle vriene appelsin- eller grapefruktskall, samt rive sitrusskall over kaker, desserter og annen mat

Den var utrolig enkel å bruke, og det kommer med en beskyttelse over "bladene" slik at man ikke skjærer seg når man vasker den opp.



For 1 liter trenger du:
1 liter vann
3-4 teposer, valgfri te.
1-2 sitroner
1 appelsin
litt sukker
masse isbiter

Slik gjøre det.



Kok opp vann, la teposene trekke i minst 5 minutter.Tilsett ønsket menge sukker. Idag brukte jeg en te som heter Yogi Lemon Ginger som er økologisk sitron og ingefær te

  
Bruk citrusjernet til å rive opp julienne sitrusskall.(små tynne strimler) Husk, ikke få med det hvite, det er veldig bitter

Da bare bruker man bunnen. Men disse kan man lage forkjellige størrelser og tykkelser av julienne.(strimler)


Drar lett nedover langs siden på sitronen. 


Det var utrolig morsomt. Jeg har ikke gjort det før, men dette var kjempegøy :)


Sitronen ble fin også, er jo fint å lage som pynt også :) Litt border på sitronen. Den var utrolig enkel å bruke.


Tilsett sitronstrimlene oppi en ren mugge. 


Ta ut posene fra teen og tilsett i muggen med sitronstrimler


Rasp skallet av en appelsin oppi. 






Kutt sitronen i 2, se så søte de ble, nesten som små blomster.  


Tilsett isbiter




Her ser du undersiden. Er små sirker, som gjør at den lettere slipper og lett å dytte ut isbitene på baksiden.


og skvis over all sitronsaft du får ut av dem til slutt.




La det kjøle ned, minst en halv time. For å trekke frem smakene skikkelig. 


Sil over isteblandingen i en ny kanne.


 Finn frem glass å fyll de med isbiter.

 Hell over, pynt med en sitronskive og server. 



 Syntes sitronbåtene ble så søte med mønster på! :) 


Det var alt for denne gangen, håper dere har lyst til å prøve denne en varm sommerdag. 




Tusen takk til Hamonoya for at jeg har fått lov til å prøve ut disse to produktene. Likte begge to veldig godt, og hvis du ønsker å kjøpe Nicetray kan du få kjøpe det hos Traktøren og Rafens butikker og microplane citrusjernet så kan du få kjøpt hos: 

Traktøren Drammen
Traktøren Sandvika
Illums Bolighus Norge Afd. 81
Traktøren AS, avd. Bogstadveie
Tilbords Majorstuen
Jernia Otta
Traktøren Asker
Traktøren Byhaven Tronheim Sen
Rafens Eftf. Avd. Grensen
Rafens Eftf. avd. Bekkestua AS

Følg med fremover, snart kommer det flere oppskrifter til bruk av både Nicetray og citrusjernet. 




fredag 25. mai 2012

Whoopie pie med sjokolade


Hvem har sagt at ingen kims ingen kos? Joda, jeg elsker potetgull, kan ikke nekte for det, men man kan kose seg uten kims også, og ikveld skal vi kose oss med noen deilig små kaker som er veldig populære om dagen. 


Whoopie pie heter disse små søte kakene med deilig krem fyll.


Jeg har fått meg den nye boka fra The Hummingbird bakery og bare måtte prøvd ut whoopie-pie. 


Er så heldig å fått lov å prøve ut whoopie-pie bakematte fra Lèkuè fra min sponsor Hamonoya


Det gir perfekt størrelse på whoopie-pie. :) 
Det er utrolig enkel å bruke. 
Man fyller bare ut den innerste ringen, så under steking så hever den seg ut til ytterste ringen.


Du trenger:

Til deigen:
1 stort egg
150 gram sukker
125 gram yoghurt naturell
0,25 dl helmelk
1/4 ts vaniljeessens
75 gram usaltat smør, smeltet
200 gram hvetemel
80 gram kakao
3/4 ts natron
1/4 ts bakepulver

Til fyllet:
170 gram usaltet romtemperert smør
280 gram melis
220 gram vanilla marshmallow fluff(oppskrift finner du her)

Slik gjøres det:

Bruken elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen egg og sukker


 til en lett eggedosis.


Rør sammen yoghurt, melk og vaniljeessens i en mugge, og hell det over eggedosisen. 


Tilsett det smeltede smøret og bland godt på middels hastighet. 


Blad sammen det tørre,


og sikt det inn i det våte, i to omganger, 


til alt er godt blandet. 


La deigen sette seg i kjøleskapet i ca 20-30 minutter.

Nå setter du på stekovnen på 170 grader, og finner frem to bakeplater som du dekker med bakepapir, eller bruker whoopie pie bakematte, som jeg gjør her. 

Jeg bruker også min Decomax idag, som gjør det utrolig enkelt å fylle ut i rundingene. 


Bare fyller den med deigen, 


og trykker ut passe mengde. 


 Fyll hele brettet med ca 16-20 klatter på stekebrettene,(ca 3-5 cm str, 8-10 stk pr brett) eller fyll hele bakematten slik jeg har gjort her. 


 Stek i ovnen i ca 10-13 minutter, mine trengte 13 min, men følg med ovnen din. 



Slik ble mine ferdige.



Ha kakene over på rist for avkjøling.


Det var utrolig lett å ta av kakene fra bakematten, se nå er alle kakene tatt av og det er nesten ingen smuler på bakematten, enda jeg fjernet kakene når de var varme.


Så mens de avkjøles kan man starte på kremen. 

Finn frem marshmallow fluffen( evnt lag selv, se oppskrift her), jeg tar ut fra kjøleslapet den jeg lagde igår. 

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin, og tilsett melis og mykt smør.


miks det på lav hastighet til det er godt blandet.

Tilsett marshmallow fluff 


 Og bland det forsiktig inn.

Øk hastigheten og bland alt til det blir lett og fluffy


 Jeg bruker igjen  Decomax som jeg nå har byttet ut den store rundt tuppen, til stor stjernetut.


 Så sprøyter jeg ca en ss av fyllet på den flate siden av kaken. 


Legg den andre halvdelen av kaken på toppen. 


 Fortsett slik til alle kakene har fått fyll.




åhh, bare måtte at en prøvesmak..nam...


 Pynt gjerne med litt melisdryss på toppen


Vi skal ihvertfall kose oss med deilig whoopie pie til finalen av The Voice ikveld.




Jeg vil takke Hamonya så mye for at jeg har fått lov å til å prøve ut whoopie pie bakematta. 

Den var utrolig enkel å bruke og jeg har mange whoopie pie oppskrifter på lur som jeg bare gleder meg til å prøve ut med denne matten. :) 

Hvis du har lyst på en slik matte selv, så kan den få kjøpt alene, eller som sett med Decomax hos Kitchn, Traktøren og Rafens..
Den er utrolig kjekk! 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails