fredag 2. april 2010

2 slag amerikanske cookies

Siden det er påske tenkte jeg at jeg skulle lage 2 forskjellige slag med amerikanske cookies som vi kan kos oss med. Så da falt avgjørelsen på å prøve ut disse cookisene som jeg fant inne i denne kokeboka: digg, feit i en fei. Dette er ekte amerikanske cookies:)  Disse cookisene skal være store og med masse digg inni.

Her har jeg 2 forskjellige "fyll", men man tar selvfølgelig det man enten har i skapet eller ønsker å bruke.

Dette er til 2 deiger, 24 cookies til sammen(12 av vært slag)

Deig 1, med valnøtter og sjokolade:
100 gram kokesjokolade, gjerne blanding av mørk og hvit, hakket
100 gram valnøtter, hakket
1 egg
1/2 ts salt
4 dl mel
1 ts vanilje ekstrakt eller 1 ts vaniljesukker blandet i 2 ss vann
8 ss mykt smør
1 ts bakepulver
100 gram hvitt sukker
100gram brunt sukker

Deig 2, med non stop:
200 gram non stopp eller smarties
1 egg
1/2 ts salt
4 dl mel
1 ts vanilje ekstrakt eller 1 ts vaniljesukker blandet i 2 ss vann
8 ss mykt smør
1 ts bakepulver
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
Slik gjøres det:

Deig 1.
1.Hakk nøttene i småbiter

og rist lett i panna på middels varme til de blir gyldne.

2.Hakk sjokoladen i småbiter.

3.Pisk smøret hvitt i en mikser

 og tilsett så brunt

 og hvit sukker og pisk videre til det er godt blandet.

4.Tilsett egget,

 bakepulver

og vaniljeessense eller vaniljesukker utblandet i vann.

Miks alt godt sammen.

5.Tilsett nøttene


og sjokoladen og sett mikseren på den laveste intensiteten.

6.Sikt mel og salt i blandingen

 og kjør til en fast deig.

7.Form deigen til en stor pølse,

 og rull den i plastikk og legg den i kjøleskapet til den er blitt avkjølt.


Deig 2:
Følg samme instrukser som deigen over, men bytt ut nøttene og kokesjokoladen med nonstop eller smarties. 

Når du er klar til å steke cookisene gjør du:
1. sett ovnen på 190 grader.
2. Skjær de 2 deigpølsene i 12 biter hver, evnt bare det du skal ha og frys resten av deigen

3.Legg dem på et stekebrett



og trykk dem litt flate.

Det må være minst 7 cm mellom hver cookie.
4. Stek cookisene i ca 20-22 minutter, til de er pent brune.

5. La de avkjøle litt på rist før du forsyner deg av dem mens de er fortsatt litt lunkne og myke eller venter de er blitt kalde og litt sprø.


Server gjerne med en kopp kakao med krem nå i påska!!
Disse er med valnøtter og kokesjokolade.

Disse er med nonstop:

Ha en riktig GOOO PÅSKE!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails