onsdag 21. april 2010

Kjøttdeigform med grønnsaker

Denne geniale oppskriften fant jeg inne på denne bloggen: trines mektig matblogg

Det kjekke med denne oppskriften er at man tar det man har i kjøleskapet, for meg ble det denne gangen disse grønnsakene, neste gang blir det kanskje en helt annen kombinasjon. Man tar rett å slett det man har og liker på bruker det:

Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:

400-500 gram kjøttdeig

1 boks hermetiske tomater

2-3 fedd hvitløk

1-2 ss tomatpure eller sundriedtomato sauce

1-2 ts tørket oregano - eller noen kvaster med frisk oregano hvis du har

salt og pepper

1 løk, i skiver

1/2-1 squash, i skiver

10-12 cherrytomater (delt i to) eller 4 klasetomater el (i skiver)

ca 100 gram hvitost, revet

Slik gjøres det:

Brun kjøttdeigen i en panne.

Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden.

Tøm eventuelt av fett, og tilsett deretter hermetiske tomater, tomatpure/sundriedtomato sauce.

Smak til med tørket oregano, .
salt og pepper


Ha kjøttdeigen i en egnet ildfast form,

og legg grønnsakene over, gjerne i taksteinmønster.

 Strø over revet ost

og ha eventuelt på litt mer tørket oregano.


Stekes ved 225 grader i ca 20-25 minutter.

 Server med hjemmelaget potetmos, ris eller pasta, eller som jeg har gjort her, hjemmelaget Naanbrød

6 kommentarer:

  1. Fin fint med insperasjon från blogg värden :-) får otroligt mycket insperasjon från fina bloggar.

    SvarSlett
  2. Yammi:0)
    Ja det er kjekt med inspirasjon frå medbloggarar!!

    SvarSlett
  3. Takk for det jenter:)
    Ja, jeg henter mye av mine inspirasjoner igjennom matbloggene rundtomkring:)

    SvarSlett
  4. Den såg god ut, snuppa! Må jeg prøve en dag altså :)

    SvarSlett
  5. Heisann:0)
    Spagettini er det samme som vanleg spagetti, men mykje tynnare.

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails