Serverte med hjemmelaget pitabrød som du finner oppskrift av her: pitabrød., eller server med ris eller couscous.
Selve oppskriften på kebab fant jeg inne på denne supre bloggen: trines mektige matblogg
Til to store og en liten trenger du:
Kebab
500 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
2 sjalottløk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 1/2 ts revet fersk ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts chilipulver
1/2 ts garam masala
1 knivodd kardemomme
1 ts sitron- eller limesaft
koriander eller persille, finhakket
Slik gjøres det:
Bland alle ingrediensene i en bolle
og bland godt sammen.
Form til avlange kebab.
Stekes i stekepannen i ca 10-15 minutter, til de er ferdige.
Tres eventuelt på trespyd før servering.
Tomatsalsa
12-15 cherrytomater(gjerne røde og gule) eller 3-4 tomater, i små biter
1/2 rødløk, finhakket
1-2 vårløk, finhakket
1-2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
salt og nykvernet pepper
koriander eller persille, finhakket
Slik gjøres det:
Hakk alle grønnsakene fine
Bland sammen alle ingrediensene til salsaen
La den trekke minst en time før servering, slik at alle smakene får satt seg.
Til dette serverte jeg kebab sammen med tomatsalsa, hjemmelaget pitabrød og gresk dressing.
Velbekomme!
Høres absolutt ut som en god middag, den skal jeg prøve!
SvarSlettJa, det var veldig godt,så var der raskt å lage også:) Det som tok lengst tid var å bake pitabrødene, men de kan man jo bake på forhånd og ha i fryseren og bare varme de fra frosen tilstand i ca 5 minutter før kebaben er ferdige:)
SvarSlett