onsdag 10. februar 2010

Pitabrød

Oppskriften på disse gode pitabrødene fant jeg på denne bloggen:http://trineblogg.blogspot.com/


4,5 dl lunkent vann

25 gram gjær

1 ss olivenolje

1/2 ts salt

10-11 dl hvetemel
 
Slik gjøres det:
 
Rør ut gjæren i litt av vannet. Når gjæren er oppløst tilsetter du resten av vannet, oljen og saltet. Ha
deretter i hvetemelet og kjør deigen i en kjøkkenmaskin til den er smidig og fin.
La deigen heve under plast i ca 30 minutter. Del deigen i 12-14 emner og trill til boller. La bollene heve
noen minutter under plast på bakebordet. Kjevle deretter bollene runde og flate. Legges på bakepapirkledt
stekebrett, 4 på hvert brett. La pitabrødene etterheve minst 10 minutter før du steker de midt i ovnen ved
250 grader. Etter noen minutter vil pitabrødene blåse seg opp og det vil danne seg en luftlomme inni.
Stekes i ca 9 - 12 minutter. Du må følge nøye med mot slutten, for stekovner steker forskjellig og
pitabrødene kan raskt bli brent på toppen om de blir stekt for lenge. Avkjøles på rist.

Pitabrødene kan serveres som tilbehør til nesten all slags mat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails