tirsdag 9. februar 2010

Pizza horn

Disse pizza hornene er kjempegode!

Ingredienser:


Saus:

400 g kjøttdeig, bogskinke eller pølser kuttet i små terninger.

1 finhakket løk (kan kuttes ut hvis ikke vil ha)

1 boks hakkede hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

1 dl vann

salt, pepper og oregano.



Pizzadeig:

500 g hvetemel

40 g sukker

1 pakke tørrgjær

100 g margarin

3 dl melk

2 egg


Pizzahorn er en matrett som egner seg hvor som helst: hjemme, på tur i en sekk, i nistepakken, i barnehagen osv.


Fremgangsmåte:

Først starter man med sausen: Brun kjøttdeig/bogskinke/pølsene og tilsett løk(frivillig), tomater, tomatpuré,

salt, pepper , oregano og vann. La småkoke i ca. en time.

Så var det deigen:

Smelt smør, bland med melken. Bland i det tørre, og tilsett egg tilslutt.

Heves i minst 1 time.

Del deigen i 2 og kjevle ut til 2 sirkler som er ca 0.5 cm tykke. Del hver i 8 trekanter.

Legg litt fyll + revet ost på den bredeste delen av hver trekant, og rull sammen.

Her må du prøve deg frem til hvor mye du kan bruke før det "tyter" ut på sidene

Pensles med egg og drysses med oregano/evt. mer revet ost.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10-12 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails