tirsdag 9. februar 2010

Reinsdyrstek med grønnsaker

Denne nydelige oppskriften fant jeg inne på http://www.matprat.no/

4 pers:

Ingredienser


1,33 kg reinsdyrstek

1 ts salt

1 ts pepper

1,33 stk gulrot

0,67 stk rødløk

333,33 g  frisk sjampinjong


5 dl vann



Slik gjør du:


1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.

2. Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.

3. Skjær sjampinjong og gulrot i skiver og rødløk i båter. Fres dette i en stekepanne.

4. Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76°C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen.

5. Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 20 minutter.

Server reinsdyrsteken med hasselbackpoteter.

Tips:
Fordelen med stek er at den kan gjøres klar dagen i forveien, så du har bedre tid på festdagen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails