Denne nydelige oppskriften fant jeg inne på http://www.matprat.no/
4 pers:
Ingredienser
1,33 kg reinsdyrstek
1 ts salt
1 ts pepper
1,33 stk gulrot
0,67 stk rødløk
333,33 g frisk sjampinjong
5 dl vann
Slik gjør du:
1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
2. Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
3. Skjær sjampinjong og gulrot i skiver og rødløk i båter. Fres dette i en stekepanne.
4. Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76°C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen.
5. Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 20 minutter.
Server reinsdyrsteken med hasselbackpoteter.
Tips:
Fordelen med stek er at den kan gjøres klar dagen i forveien, så du har bedre tid på festdagen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥