tirsdag 9. februar 2010

Hjemmelaget Fiskeboller

Ferdige fiskeboller fra butikken inneholder, hvis man er heldig, kanskje 20-30% fisk. Hva som utgjør resten er ikke så godt å si, billig fyllstoff vil jeg tro. Disse inneholder i allefall mye fisk og smaker veldig godt. Raske å lage er de også. Denne oppskriften fant jeg inne på: http://cafelemonia.blogspot.com/

(ca 24 stk)
500 g torskefilet

2,5-3 dl kremfløte (evt kan man bruke 250-300 g kesam eller cottage cheese om man ønsker magrere fiskeboller)

2 egg

1 ts salt

1 krm hvit pepper

1 ss potetmel


Skjær fileten i biter og ta ut ben. Kjør fisk, egg, salt, pepper og potetmel (og evt kesam/cottage cheese)

 sammen i foodprocessor. Hvis du bruker fløte sper du med den på slutten mens maskinen kjører. Bruk en

 skje dyppet i kaldt vann og form fiskeboller som får trekke i lettsaltet vann (evt tilsatt fiskebuljong) i 10-12 minutter. Kan fint fryses.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails