onsdag 17. februar 2010

Fudgesnitter

Disse er farlig gode. Tror jeg kunne spist opp en hel porsjon alene.

Denne oppskriften er til 60 stk.

100 gram smør eller margarin

1dl sukker

1 ss sirup

1ss vaniljesukker

1/2 dl kakao

2 1/2 dl hvetemel

1ts bakepulver

100 gram sjokolade med karamellfyll(for eksempel smil eller caramello)

Slik, gjøres det:

1. Sett på steikovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt, gjerne med håndmikser. Tilsett sirup og

vaniljesukker.

2. Rør sammen kakao, hvetemel og bakepulver. Hell det oppi smørblandingen, og bland til en grynet masse.

Arbeid massen sammen med hendene til en deig.

3. Grovhakk sjokoladen og bland det i deigen. Form deigen til 4 fingertykke pølser, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

4. Flat ut pølsene litt med en gaffel, og stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter.

5. Skjær pølsene i 60 snitter, mens de fremdeles er varme. La kakene avkjøle seg på rist.


Ett godt iskremtips:

Med fudgesnittene kan du enkelt lage en lekker, amerikansk iskremvariant.

Rør vaniljeis mykt. Knus noen snitter lett i en morter og bland bitene med isen. Ringele sjokoladesaus over.

Rør forsiktig i isen slik at de lekre fargene blander seg. Frys isen i en rundt skål, og legg den så over på

ett fat, og pynt med diverse godterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails