tirsdag 16. februar 2010

Ostekake fra Gastronomisk Institutt

Dette er virkelig en himelsk god ostekake. Er superpoplær hos gjestene mine! :)
Fant oppskriften på denne bloggen: http://cafelemonia.blogspot.com/


15 Kornmo-kjeks

75 g sukker

½ ts kanel

8 ss smør, smeltet

700 g kremost naturell

150 g sukker

frøene fra 1 vaniljestang

2-3 ss sitronsaft

4 egg

5 dl lettrømme

7 ss sukker

frøene fra 1 vaniljestang


Slik gjøres det:
Kjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Trykk ned i bunnen av en 26 cm

 springform og stek ved 175 grader i 10 min. Bland ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i en

 food prosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel røren på bunnen.

 Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).

Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes videre ved 120

 grader i 3-5 min. Avkjøl og server med en saus av jordbær eller bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails