Du skjønner hvorfor kakene heter "Kuruker" når du lager dem. En "Kuruke" blir som en rund, flat, myk, brun "splæsj" med litt ujevne kanter... Appetittvekkende...?:-) Men da kan jeg fortelle deg at "Kuruker" er ekstremt gode kaker!! Oppskriften gir 30 stk. Denne oppskriften fant jeg inne på http://www.detsoteliv.no/ | |||||
Ingredienser:100 g smør 1,5 dl sukker 2 egg 1,5 dl hvetemel 2 ss kakao 0,5 ts bakepulver 25 g kokesjokolade | |||||
Fremgangsmåte:Pisk mykt smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend i. Ha i fint hakket kokesjokolade til slutt. Sett topper med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn meget god avstand mellom kakene, for de flyter mye ut under stekingen (jeg stekte bare 5 kaker pr plate). Stekes midt i ovnen ved 200°C i 5-10 min (se tips). Avkjøl kakene på platen i 10 min før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt. | |||||
Tips:Pass meget nøye på at kakene ikke steker for lenge. "Kuruker" skal være myke i konsistensen også når de er kalde;-) Oppbevar kakene i tettsluttet boks, eventuelt i kjøleskapet. Du bør ha matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen |
torsdag 11. februar 2010
Kuruker
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥