Dette er en nydelige middagssalat. Fant den inne på http://www.matprat.no/
Ingredienser til 4 pers:
600 g ytrefilet av storfe i strimler
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
28 stk cocktailtomat
32 stk aspargestopper eller miniasparges
60 stk sukkererter
2 stk avocado
240 g fetaost (3 % fett)
1 stk rødløk
4 ts salt til kokevann
Dressing:
8 ts ekstra virgin olivenolje
1 ts sennep
4 ts hvitvinseddik
Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.
2. Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
3. Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
4. Stek biffstrimlene på god varme.
5. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.
TIPS: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du
blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil
kaloriinnholdet naturligvis øke. Det samme gjelder om du bruker en annen og fetere type fetaost enn den
som er brukt i oppskriften. Dressing kan lages av det du måtte ha av oljer og eddikk, men vær obs på
mengden i forhold til kaloriinnhold.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥