lørdag 13. februar 2010

Hjerteboller

Siden det er både fastelaven og valentines day imorgen så ble resultatet å bake hjerteboller. Oppskriften fant jeg inne på: http://www.detsoteliv.no/

Ingredienser:
50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5ts hormsalt
ca 600g hvetemel

Pensling:
1 egg
2 ss melk

Pynt:
melisdryss


Slik gjøres det:

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melk i smøret og varm opp blandingen til den er lunken(37 grader)

Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren med dette. Tilsett resten av smørmelken, hornsalt, sukker og kardemomme.

Begynn så å blande  i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 minutter.

Kjevle ut deigen på lett melet bakeunderlag til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut mellomstore hjerter med pepperkakeformer.

Legg hjertene på bakepapirkledd stekeplater med litt god avstand og la dem heve seg luftige, i ca 40 minutter.

Pisk sammen egg og melk med en gaffel.Pensle gjevnt over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 230

grader i 10 minutter.

Avkjølte hjerteboller kan melisdrysses rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails