Siden det er både fastelaven og valentines day imorgen så ble resultatet å bake hjerteboller. Oppskriften fant jeg inne på: http://www.detsoteliv.no/
Ingredienser:
50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5ts hormsalt
ca 600g hvetemel
Pensling:
1 egg
2 ss melk
Pynt:
melisdryss
Slik gjøres det:
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melk i smøret og varm opp blandingen til den er lunken(37 grader)
Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren med dette. Tilsett resten av smørmelken, hornsalt, sukker og kardemomme.
Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 minutter.
Kjevle ut deigen på lett melet bakeunderlag til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut mellomstore hjerter med pepperkakeformer.
Legg hjertene på bakepapirkledd stekeplater med litt god avstand og la dem heve seg luftige, i ca 40 minutter.
Pisk sammen egg og melk med en gaffel.Pensle gjevnt over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 230
grader i 10 minutter.
Avkjølte hjerteboller kan melisdrysses rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥