mandag 8. februar 2010

Fiskegryte

En nydelig fiskegryte som er kjap å lage i hverdagen. Denne fant jeg på http://www.dinmat.no/

Ingredienser til 4 pers:


400 g torskefilet

1 rød paprika

1/2 purre

1/2 løk

1 hvitløkbåt

3 dl melk

2 dl lett crème fraîche

2 ss meierismør

1 ss hvetemel

1 ts karri

1 ss basilikum, frisk

salt og pepper


Framgangsmåte:


Grovhakk purre, finhakk løk og hvitløk.

Smelt smør i en stor gryte ved middels varme. Ha i karri, purre, løk og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca. 5 minutter.

Rør melet inn i grønnsakene.

Tilsett melk og crème fraîche under omrøring og gi det et raskt oppkok.

La det hele stå og småkoke mens torskefileten skjæres i terninger, ca. 3 x 3 cm, og paprikaen kuttes i tykke strimler.

Legg fiskebitene og paprikaen i gryten og la alt trekke i ca. 10 minutter, til fisken er ferdig kokt.

Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.

Server gryten med ferskt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails