En nydelig fiskegryte som er kjap å lage i hverdagen. Denne fant jeg på http://www.dinmat.no/
Ingredienser til 4 pers:
400 g torskefilet
1 rød paprika
1/2 purre
1/2 løk
1 hvitløkbåt
3 dl melk
2 dl lett crème fraîche
2 ss meierismør
1 ss hvetemel
1 ts karri
1 ss basilikum, frisk
salt og pepper
Framgangsmåte:
Grovhakk purre, finhakk løk og hvitløk.
Smelt smør i en stor gryte ved middels varme. Ha i karri, purre, løk og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca. 5 minutter.
Rør melet inn i grønnsakene.
Tilsett melk og crème fraîche under omrøring og gi det et raskt oppkok.
La det hele stå og småkoke mens torskefileten skjæres i terninger, ca. 3 x 3 cm, og paprikaen kuttes i tykke strimler.
Legg fiskebitene og paprikaen i gryten og la alt trekke i ca. 10 minutter, til fisken er ferdig kokt.
Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.
Server gryten med ferskt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥