Koriander og chili setter virkelig smak på denne kyllingretten fra kontinentet "down-under".
Denne fant jeg inne på http://www.dinmat.no/
Ingredienser til 4 pers:
4 g kyllingfileter
100 g smør
2 ss koriander, frisk
1 chili, rød
2 egg
100 g strøkavring
salt og pepper
1 sitron
smør/olje til steking
Potetstappe:
2/3 kg poteter
vann
1 1/3 dl helmelk
1 1/3 ss smør
salt
hvit pepper, malt
Framgangsmåte:
Hakk chili og koriander.
Ha mykt smør i en bolle og tilsett finhakket koriander og chilipepper.
Legg smøret på et stykke folie og rull det samme til en pølse.
Oppbevar kryddersmøret i kjøleskapet til du skal bruke det.
Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut med et kjevle/panne etc. til ca. 1 cm tykkelse.
Ta av plasten og legg på et stykke kryddersmør.
Rull sammen filetene på langs og bind hyssing rundt.
Ha på salt og pepper.
Pisk eggene sammen og dypp "filetpakkene" i egg og deretter i strøkavring.
Gjør dette gjerne to ganger for ekstra krispet resultat.
La filetpakkene ligge kjølig ca. 1/2 time.
Stek dem 7 - 8 minutter til de er gylne og sprø. Del dem skrått på langs ved servering.
Pynt med sitronbåter og server med potetstappe.
Framgangsmåte Potetstappe :
Velg en type poteter som er melne.
Skrell potetene og skjær dem i jevnstore stykker så de koker fortere.
Kok i vann uten salt til stykkene er myke, etter 10-15 minutter.
Hell av vannet og mos potetene.
Spe med varm melk til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn smør.
Tips: Smakssett gjerne potetstappen med litt hakket frisk gressløk eller tørket gressløk.
q
SvarSlett