mandag 8. februar 2010

Australsk kylling

Koriander og chili setter virkelig smak på denne kyllingretten fra kontinentet "down-under".



Denne fant jeg inne på http://www.dinmat.no/


Ingredienser til 4 pers:


4 g kyllingfileter

100 g smør

2 ss koriander, frisk

1 chili, rød

2 egg

100 g strøkavring

salt og pepper

1 sitron

smør/olje til steking


Potetstappe:

2/3 kg poteter

vann

1 1/3 dl helmelk

1 1/3 ss smør

salt

hvit pepper, malt

Framgangsmåte:


Hakk chili og koriander.


Ha mykt smør i en bolle og tilsett finhakket koriander og chilipepper.

Legg smøret på et stykke folie og rull det samme til en pølse.

Oppbevar kryddersmøret i kjøleskapet til du skal bruke det.

Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut med et kjevle/panne etc. til ca. 1 cm tykkelse.

Ta av plasten og legg på et stykke kryddersmør.

Rull sammen filetene på langs og bind hyssing rundt.

Ha på salt og pepper.

Pisk eggene sammen og dypp "filetpakkene" i egg og deretter i strøkavring.

Gjør dette gjerne to ganger for ekstra krispet resultat.

La filetpakkene ligge kjølig ca. 1/2 time.

Stek dem 7 - 8 minutter til de er gylne og sprø. Del dem skrått på langs ved servering.

Pynt med sitronbåter og server med potetstappe.


Framgangsmåte Potetstappe :

Velg en type poteter som er melne.

Skrell potetene og skjær dem i jevnstore stykker så de koker fortere.

Kok i vann uten salt til stykkene er myke, etter 10-15 minutter.

Hell av vannet og mos potetene.

Spe med varm melk til ønsket konsistens.

Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn smør.

Tips: Smakssett gjerne potetstappen med litt hakket frisk gressløk eller tørket gressløk.

1 kommentar:

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails