lørdag 13. februar 2010

Biff spesial

Biff spesial er en kjøttrett, men ikke noen biff. I likhet med forloren hare og benløse fugler snakker vi her om variasjoner av kjøttkaker eller karbonader. Fant oppskriften på http://www.matprat.no/
Jeg lagde denne til middag idag, og da tilsatte jeg også revet ost over purren. Tilsatte også hvitløk i kjøttdeigen. Neste gang kommer jeg til å prøve meg frem med enda mer "fyll" inni kjøttet. Som for eksempel soltørkede tomater.


4 Porsjoner

Ingredienser

800 g kjøttdeig eller karbonadedeig

2 ts salt

1 ts pepper

4 stk egg

4 ss sennep

4 ss margarin /olje til steking

1 stk purre


Slik gjør du:

1. Ha kjøttdeig, salt, pepper, egg og sennep i en arbeidsbolle og rør kraftig til deigen tykner.

2. Fordel deigen i en stekepanne til én stor flat kake. La den steke i ca. 2 minutter på middels varme.

3. Dryss over finhakket purre.

4. Brett kjøttkaken i to og la den småsurre under lokk i ca. 10 minutter.

Serveres med stekte poteter eller pomme frites og salat


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails