Biff spesial er en kjøttrett, men ikke noen biff. I likhet med forloren hare og benløse fugler snakker vi her om variasjoner av kjøttkaker eller karbonader. Fant oppskriften på http://www.matprat.no/
Jeg lagde denne til middag idag, og da tilsatte jeg også revet ost over purren. Tilsatte også hvitløk i kjøttdeigen. Neste gang kommer jeg til å prøve meg frem med enda mer "fyll" inni kjøttet. Som for eksempel soltørkede tomater.
4 Porsjoner
Ingredienser
800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ts salt
1 ts pepper
4 stk egg
4 ss sennep
4 ss margarin /olje til steking
1 stk purre
Slik gjør du:
1. Ha kjøttdeig, salt, pepper, egg og sennep i en arbeidsbolle og rør kraftig til deigen tykner.
2. Fordel deigen i en stekepanne til én stor flat kake. La den steke i ca. 2 minutter på middels varme.
3. Dryss over finhakket purre.
4. Brett kjøttkaken i to og la den småsurre under lokk i ca. 10 minutter.
Serveres med stekte poteter eller pomme frites og salat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥