Dette er en nydelig rett som er flott å servere til gjester!
Antall porsjoner: 4
Ingredienser
8 middels store poteter
2 ss Smør
300 g kjøttdeig
1 middels stor løk
1 boks (400g) tomat
2 ss tomatpuré
1 ts salt
½ ts pepper
1 fedd hvitløksbåt presset
5 friske basilikumblader
1 dl buljong
Ostesaus:
3 ss Smør
3 ss hvetemel
3 dl Melk Hel
200 g ost revet
3 egg
1 ts salt
litt revet muskat
Slik gjør du
Ildfast form, ca. 1,25 liter.
Skjær skrelte poteter i skiver og stek dem lett i smør.
Smuldre kjøttdeigen i stekepannen og brun den sammen med grovhakket løk. Tilsett moste tomater,
tomatpure, salt, pepper, hvitløk og basilikum. Spe med buljong og la blandingen småkoke noen minutter.
Lag ostesausen: Rør melet ut i smeltet smør. Spe med melk. Tilsett ost, sammenvispede egg, salt og muskat.
Legg poteter og kjøttsaus lagvis i smurt form. Hell ostesausen på toppen, dryss på litt ekstra ost og stek
moussakaen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Tusen hjertelig takk!! Denne skal prøves i morgen :-)
SvarSlett