tirsdag 9. februar 2010

Moussaka - med en norsk vri

Dette er en nydelig rett som er flott å servere til gjester!

Antall porsjoner: 4


Ingredienser

8 middels store poteter

2 ss Smør

300 g kjøttdeig

1 middels stor løk

1 boks (400g) tomat

2 ss tomatpuré

1 ts salt

½ ts pepper

1 fedd hvitløksbåt presset

5 friske basilikumblader

1 dl buljong

Ostesaus:

3 ss Smør

3 ss hvetemel

3 dl Melk Hel

200 g  ost revet

3 egg

1 ts salt

 litt revet muskat
 
Slik gjør du


Ildfast form, ca. 1,25 liter.

Skjær skrelte poteter i skiver og stek dem lett i smør.

Smuldre kjøttdeigen i stekepannen og brun den sammen med grovhakket løk. Tilsett moste tomater,

 tomatpure, salt, pepper, hvitløk og basilikum. Spe med buljong og la blandingen småkoke noen minutter.

Lag ostesausen: Rør melet ut i smeltet smør. Spe med melk. Tilsett ost, sammenvispede egg, salt og muskat.

Legg poteter og kjøttsaus lagvis i smurt form. Hell ostesausen på toppen, dryss på litt ekstra ost og stek
 
moussakaen ved 175 grader i ca. 40 minutter.

1 kommentar:

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails