mandag 8. februar 2010

Seco de Cordero - Lammegryte fra Sør-Amerika

Jeg fant denne oppskriften på http://www.matprat.no/, og har forandret bittelitt på den.


Vær oppmerksom på at dette måltidet tar sin tid siden kjøttet skal marineres og deretter kokes mørt.

Til 2 personer trenger du:

500-600 g grytekjøtt av lam, uten bein

2 fedd hvitløk, knust

1/2 ts havsalt

1 ts spisskummen

1/2 ts pepper

1/2 dl god rødvinseddik

1 ss olivenolje

3/4 ss finakket jalapeno

1/2 gul løk

1 dl øl

4 dl oksekraft

2 poteter

en raus neve finhakket frisk koriander

vann til å spe med

Nanbrød til servering


Slik gjør du det:

Skjær lammekjøttet i store terninger og fjern litt av fettet om ønskelig

Ha hvitløk, salt, pepper og spisskummen i en bolle. Bland i rødvinseddik og olje, og legg lammekjøttet i

. Pass på at alt er dekket av marinaden. Dekk til med plast og la stå i romtemperatur i 2-3 timer, eller lengre i kjøleskap.

Ta kjøttet ut av marinaden og ta vare på marinaden til senere. Ha litt olivenolje i en stor panne og brun

 lammekjøttet på sterk varme. Brun gjerne kjøttet i flere omganger hvis du lager til mange.

Skru ned varmen og tilsett finhakket jalapeno og løk. Bland godt og la det surre i 10-12 minutter.

Tilsett ølet og kok gryteretten til nesten all væsken er fordampet. Det tar ca 15 minutter. Tilsett så

oksekraften, kok opp og la trekke i 1,5 time til kjøttet er mørt. Sjekk gryten med jevne mellomrom, det kan godt hende du må spe med ekstra vann underveis.

Skrell potetene og kutt dem i båter. Ha dem over i gryta, og la alt trekke videre til potetene er møre, ca 20

 minutter. Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander. Bland godt og la det få

 et raskt oppkok før du serverer. Server med nanbrød og gjerne litt yoghurt naturell ved siden. Maten er ganske sterk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails