søndag 14. februar 2010

cookies med nøtter og sjokolade, som er frysbar

Disse gode cookisene er utrolig lette å lage, og det perfekte er at deigen kan fryses, bare rull deigen til en 2 pølser og pakk de inn med matpapir og frys de ned. Denne geniale oppskriften er funnet i Familiekokeboka.
Nå er denne oppskriftet halvert og jeg regner med at det vil gi ca 45 cookies.

Ingredienser:
250 gram smør

105 gram sukker

210 gram brunt sukker

1 vaniljestang

2 egg

350 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

200 gram mørk sjokolade, finhakket

100 gram hasselnøtter, grovhakket

100 gram valnøtter, grovhakket

Slik gjøres det:

Pisk brunt og hvitt sukker, vaniljefrøene og smøret "hvitt" (dvs "kremete" for med det brune sukkeret blir

 jo ikke massen hvit). Blant inn ett egg av gangen, siktet hvetemel, bakepulver og salt. Vedn deretter inn

 sjokolade og nøtter. La deigen kjøle seg ned litt i kjøleskapet. Del deretter opp deigen i to emner som du

 legger på et matpapir eller bakepapir og former til en pølse.

Skjær skiver på ca 1 cm tykkelse og trill til kuler som du legger på en bakepapirkledt stekeplate. Kjeksen

 flyter litt ut under stekingen, så ikke legg kulene for tett. 9 kjeks pr. brett er akkurat passe, synes jeg.

Stekes ved 190 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

Stek opp det du trenger for et par dager og legg resten av deigen i fryseren.

Når du har behov for en ny ladning lar du deigen tine til det blir mulig å skjære i den og følger

fremgangsmåten over. Pass imidlertid på at deigen er tint før du begynner å steke kjeksen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails