Disse gode cookisene er utrolig lette å lage, og det perfekte er at deigen kan fryses, bare rull deigen til en 2 pølser og pakk de inn med matpapir og frys de ned. Denne geniale oppskriften er funnet i Familiekokeboka.
Nå er denne oppskriftet halvert og jeg regner med at det vil gi ca 45 cookies.
Ingredienser:
250 gram smør
105 gram sukker
210 gram brunt sukker
1 vaniljestang
2 egg
350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
200 gram mørk sjokolade, finhakket
100 gram hasselnøtter, grovhakket
100 gram valnøtter, grovhakket
Slik gjøres det:
Pisk brunt og hvitt sukker, vaniljefrøene og smøret "hvitt" (dvs "kremete" for med det brune sukkeret blir
jo ikke massen hvit). Blant inn ett egg av gangen, siktet hvetemel, bakepulver og salt. Vedn deretter inn
sjokolade og nøtter. La deigen kjøle seg ned litt i kjøleskapet. Del deretter opp deigen i to emner som du
legger på et matpapir eller bakepapir og former til en pølse.
Skjær skiver på ca 1 cm tykkelse og trill til kuler som du legger på en bakepapirkledt stekeplate. Kjeksen
flyter litt ut under stekingen, så ikke legg kulene for tett. 9 kjeks pr. brett er akkurat passe, synes jeg.
Stekes ved 190 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.
Stek opp det du trenger for et par dager og legg resten av deigen i fryseren.
Når du har behov for en ny ladning lar du deigen tine til det blir mulig å skjære i den og følger
fremgangsmåten over. Pass imidlertid på at deigen er tint før du begynner å steke kjeksen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥