tirsdag 23. februar 2010

Focaccia

Focaccia er et italienske flate små porsjonsbrød (eller lag ett stort i langpannen som du deler i firkanter) som du kan spise som et eget måltid eller som tilbehør til suppe eller andre retter. Denne varianten lages med oliven, men focaccia kan lages med andre smakstilsetninger - bytt for eksempel ut olivene med soltørkede marinerte tomater.

Her er grunnoppskrift på det deilige brøde Focaccia:

Ingredienser

8 stk eller en langpanne full

•1/2 kg hvetemel (evt. halvparten durumhvete og halvparten vanlig hvetemel)

•25 gram gjær

•1 ts honning

•4 dl lunkent vann

•1 ts salt

•1 ts olivenolje

Garnityr

•2 ss hakket frisk rosmarin (eller 2 ts tørket)

•ca 1 dl sorte stenfrie oliven(kan sløyfes)

•Litt olivenolje

•2 ts havsalt

Slik gjøres det:


Hvis du bruker fersk gjær, løs opp gjæren i 37 graders vann blandet med honningen og oljen. Bruker du tørrgjær, blandes dette direkte i melet. Vannet med honninen og oljen i må da være 39 - 40 grader C.

Bland mel, salt og vannet med tilsetningene godt i en bolle. Dekk bollen med plast og sett den lunt til heving i 1,5 til 2 timer.

Del deigen i 8 deler og rull hver del til en bolle som legges på bakepapir på en bakeplate og trykkes ut til runde flate brød. Eventuelt kan du istedet for å dele trykke hele deigen til et flatt brød i langpannen.

La dem etterheve i ca 15 minutter. Imens deler du olivene i skiver(kan sløyfes). Sett ovnen på 250 grader.

Lag fordypninger i brødet/brødene med fingrene, og strø over olivenskiver(kan sløyfes), rosmarin og salt.

Fordel litt olivenolje over brødet/brødene. Stekes i midten av ovnen i 10 - 12 minutter, kanskje litt lenger hvis du lager et helt stort brød.

Fine og fryse, og smaker nesten like godt når de varmes i micro eller ovn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails