torsdag 18. februar 2010

Verdens enkleste brød


Fikk tipset om dette brødet av ei på ett forum jeg er på og jammen hadde hun rett i at denne var virkelig et superenklet brød å lage, for ikke snakk om at det ble saftig og godt!! :)
Dette er til 2 brød, men det lønner seg å dobble oppskriften:

8dl hvetemel

1,5 dl sanmalt hvete

0,5 dl kruskakli

9 dl lunkent vann

Litt salt

4 ss olje

1 pose tørrgjær



Slik gjøres det:
Bland alt sammen i en bakebolle, med en skje.

Hell røren direkte i to smurte brødformer(uten forheving).

Sett inn på nederste rille i en kald ovn.

Skru på 100 grader og la brødene stå i 35 minutter.

Skru deretter opp varmen til 225 grader, og stek ytterligere 40 minutter.

Tips: Disse brødene holder seg saftige ett par dager etter steking.

1 kommentar:

  1. Hmm...... Prøvde disse brødrene nå, de så veldig store og fine ut... Helt til jeg skrudde opp varmen, nå har de falt helt sammen :-0
    Straks klare nå, spent på smaken :)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails