Dette er en god og smaksrik ovnsrett som har blitt veldig populær hjemme hos oss. Jeg fant oppskriften i Hjemme hos Jamie.
Ingredienser til 4 porsjoner:
800 g nypoteter, skrubbet
havsalt og nykvernet svart pepper
12 kyllinglår, utbeinet men med skinnet på eller 4-5 kyllingfileter
olivenolje
600 g cherrytomater, helst i forskjellige farger og fasonger
en bunt fersk oregano, bare bladene
rødvinseddik
Dette gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Kok potetene i lettsaltet vann. Del kyllingkjøttet i mindre biter og legg det i en
bolle. Gni kyllingbitene inn med olivenolje, dryss på salt og pepper og vend dem. Stek dem så i en stor
stekepanne i ca 10 minutter, til de er nesten gjennomstekte. Legg det så over i en ildfast form.
Snitt tomatene med en skarp kniv. Legg dem i en bolle og slå kokende vann over. La dem stå slik i omtrent
ett minutt. La dem renne av, og når de er kalde nok til at du kan ta i dem, trekker du av skinnet.
Når potetene er kokt lar du dem renne av i et dørslag og knuser dem lett ved å klemme dem ned med tommelen.
Støt mesteparten av oreganoen sammen med litt salt i en morter eller Flavour Shaker. Ha i 4 spiseskjeer
olivenolje, en god klunk rødvinseddik og litt pepper og støt en stund til. Hell det over kyllingkjøttet sammen
med potetene, tomatene og resten av oreganobladene. Bland alt sammen forsiktig, og fordel det utover en
ildfast form. Stek i ovnen i 30-40 minutter, til det er gyldent
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥