tirsdag 9. februar 2010

Bidos

Dette er en samisk tradisjonsrett som også brukes som festmat. Trekk kjøttet mørt sammen med løk og grønnsaker. Fra gammelt av inneholder Bidos kun kjøtt, løk og potet.
Dette er en litt mer moderne utgave med gulrot og vårløk. En herlig rett med masse kraft. Fant den inne på http://www.matprat.no/


Porsjoner 4

Ingredienser:

1 kg reinsdyrstek

1 l vann

½ stk løk

4 stk potet

1 bunt vårløk

2 stk gulrot

½ ts salt

¼ ts pepper


Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.

2. La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, gjerne vørterkake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails