søndag 14. februar 2010

Biff med rotfruktrisotto

Denne deilige og sunne oppskriften fant jeg inne på http://www.matprat.no/

Ingredienser


800 g biff av ytrefilet storfe

2 ts sesamfrø

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss margarin eller olje til steking

Risotto:

2 stk løk

2 båt hvitløk

400 g knollselleri (sellerirot)

2 stk gulrot

1 ss smør

2 dl arborioris (risottoris)

4 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)

4 ss hakket bladpersille


Slik gjør du:

1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær sellerirot og gulrøtter i små biter.

2. Stek grønnsakene i en gryte med smør. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt. Hell over buljong og

 kok under lokk i ca. 15 minutter.

3. Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner

 å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5

 minutter.

4. Rør inn persille i risottoen.

Serveres gjerne med salat ved siden av.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails