Kveite er blitt en veldig populær matfisk i norge. Og det er jo forståelig siden det er en veldig god matfisk. Her er en oppskrift som jeg fant inne på http://www.dinmat.no/
Ingredienser til 4 pers:
200 kveitefilet
3 dl vann
1 Kvast(er) rosmarin, frisk
300 g meierismør
Saus:
1 løk
1/2 ts salt
1 ss olje
100 g smør
Grønn ertepuré:
350 g grønne erter, frosne
1 l vann
3 ss salt
4 ss kraft
50 g meierismør
salt og pepper
Framgangsmåte:
Del kveitefileten i porsjonsstykker.
Kutt smøret i terninger.
Kok opp vann, litt salt og rosmarin. Trekk kjelen litt til side. Det må ikke koke for mye, da har det lett for å
sprekke.
Rør inn litt og litt av smørterningene. Rør hele tiden mens det tilsettes mer og mer smør. Når det er blitt en
jevn og fin masse legger du fiskestykkene ned i kjelen.
La fisken trekke i smørvannet.
Framgangsmåte Saus :
Skrell og skjær løk i tynne strimler.
Ha olje i en panne og brun løken på svak varme.
Tilsett saltet, dette gjør at løken slipper litt av væsken. Da blir løken karamellisert.
Mot slutten av stektiden tilsettes smøret. La smøret steke litt med.
Framgangsmåte Grønn ertepuré :
Kok opp vann og salt. Ha i ertene og kok de i ca. 5-6 min.
Sil av kokevannet.
Tilsett litt av kokevannet fra fisken i ertene. Kjør dette sammen med en stavmikser. Tilsett smør og kjør litt til.
Smak til med salt og pepper.
Server forretten på tallerkener. Start med å legge ertepureén nederst, legg fiskestykket oppå og dander med
løksmøret rundt. Pynt med friske urter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥