onsdag 17. februar 2010

Minuttkake

Denne kaka har reddet meg mange ganger når jeg plutselig har fått overraskende besøk. Bunnen bruker du bare av det du har i skapet!

Ingredienser til 8 biter:

Bunn:
1 1/2 dl hasselnøtter

125 gram smør eller margarin

2 dl sukker

3 dl havregryn

Fyll:
3-4 dl kremfløte

1-2 ts kanel

1ts sukker

Pynt:

Kanel

Slik gjøre det:

1. Begynn med bunnene. Mal hasselnøttene i en mandelkvern, eller hakk dem for hånd, men pass på at de
ikke blir for finhakkede.

2. Smelt smør i en tildekket skål i mikrovnen på full effekt, max 800W i 1-2 minutter.

3.Bland de malte nøttene med sukker, havregryn og smør.

4. Ved hjelp av en tallerken tegner du på sirker på ca 20 cm i diameter på 3 ark bakepapir. Fordel nøtteblandingen i tynne bunner i sirklene.

5. Stek bunnene, en om gangen i mikobølgeovnen, på middels effekt i ca 5 minutter per bunn. La bunnene avkjøles.

6. Lag fyllet: Visp fløten til en ganske fast krem, og smaksett med kanel og sukker.

7. Legg bunnen oppå hverandre med krem imellom. Avslutt med ett lag krem. Pudre på litt kanel over kaken til slutt. Server!


Tips:

Kaken blir ekstra festlig hvis den blir pyntet med skiver av papaya eller mango. Bjørnebær og physalis er to andre frukttyper som smaker godt sammen med kanelkrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails