tirsdag 16. februar 2010

Chocolate Chip Cookies ( ekte amerikanske)

Dette er virkelig skikkelig amerikanske cookies. De er kjempegode så det lønner seg å lage dobbel oppskrift, fordi de forsvinner raskt.Fant oppkriften i: far heter daddy av Graig Whitson.

2 1/2 dl smør, romtemperert.

2 1/2 dl sukker og brunt sukker(50/50)

2 egg, romtemperert

1 ts vaniljeekstrakt

5 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts salt

300gram god sjokolade i små biter(også godt med non stop istedet for sjokoladebiter)


Slik gjøres det:

Forvarm ovnen til 160 grader.

Bland sammen smøret og sukker i en bolle. Bruk helt en elektrisk mikser.

Tilsett egg og vaniljekstrakt og bland videre til du har en gjevn blanding.

Bland sammen mel,natron, og salt i en anne bolle. Hell melblandingen litt om gangen, oppi smørblandingen. Miks godt sammen.

Rør i sjokoladebitene med ei tresleiv. Sett deigen på en smurt stekeplate, 1 toppet ts om gangen. La det

vært ca 5 cm mellom hver deigklump. Steik kjeksen i 10-12 minutter til de er gyldenbrune, men ikke for brune.

Avkjøl kjeksene i 2-3 minutter på steikeplaten, og legg dem deretter på en rist.

Og for å gjøre dette skikkelig mååå du smake på deigen!! :)





1 kommentar:

  1. Skal en ha 2 1/2 dl av hvert slag av sukker eller skal en dele det på to?

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails