Dette er virkelig skikkelig amerikanske cookies. De er kjempegode så det lønner seg å lage dobbel oppskrift, fordi de forsvinner raskt.Fant oppkriften i: far heter daddy av Graig Whitson.
2 1/2 dl smør, romtemperert.
2 1/2 dl sukker og brunt sukker(50/50)
2 egg, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts salt
300gram god sjokolade i små biter(også godt med non stop istedet for sjokoladebiter)
Slik gjøres det:
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland sammen smøret og sukker i en bolle. Bruk helt en elektrisk mikser.
Tilsett egg og vaniljekstrakt og bland videre til du har en gjevn blanding.
Bland sammen mel,natron, og salt i en anne bolle. Hell melblandingen litt om gangen, oppi smørblandingen. Miks godt sammen.
Rør i sjokoladebitene med ei tresleiv. Sett deigen på en smurt stekeplate, 1 toppet ts om gangen. La det
vært ca 5 cm mellom hver deigklump. Steik kjeksen i 10-12 minutter til de er gyldenbrune, men ikke for brune.
Avkjøl kjeksene i 2-3 minutter på steikeplaten, og legg dem deretter på en rist.
Og for å gjøre dette skikkelig mååå du smake på deigen!! :)
Skal en ha 2 1/2 dl av hvert slag av sukker eller skal en dele det på to?
SvarSlett