tirsdag 9. februar 2010

Lammefilet med sennepspoteter og salat

Nydelig rett! Fant oppskriften på http://www.matprat.no/

Ingredienser til 4 pers.


800 g ytrefilet av lam

2 ss margarin eller olje til steking

800 g små potet

4 ss olivenolje

4 ss sennep

2 båt hvitløk

200 g grønne oliven

200 g tomat - halvtørket

100 g valnøttkjerner

2 ss finhakket frisk rosmarin

2 ss finhakket frisk timian

200 g salatblad


Slik gjør du:

1. Brun kjøttet raskt og etterstek det i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen er 65 ºC, rosastekt. Avkjøl og skjær det i skiver.

2. Skrubb poteter lett. Legg dem i en langpanne og vend inn sennep blandet med olje og presset hvitløk. Stek på 200 °C i ovn til de er helt myke (20 - 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene).

3. Bland oliven, tomat og valnøtter i en bolle. Strø over urter og vend inn salat.

Anrett salat på en tallerken. Legg på kjøtt og sennepspoteter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails