tirsdag 9. februar 2010

Elgstek

Nydelig søndagmiddag!



Antall porsjoner: 8


Ingredienser

2 kg elg stek

2 ss Smør

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

10 einebær

8 dl vann

Saus:

2 beger Crème Fraîche Lett

20 g Gudbrandsdalsost G35

3 ts gele av tyttebær , eller rognebær

2 ss hvetemel

2 dl vann


Slik gjør du


Elgstek:

Tørk godt av kjøttet med et kjøkkenpapir. La smøret bli brunt i en jerngryte. Brun kjøttet på høy temperatur.

Trekk gryten til side fra platen. Dryss på hakkede einebær, salt og pepper.

Hell i kokende vann ved siden av kjøttet i gryten. La steken trekke under lokk på svak varme. Snu steken

etter hver time. Den er ferdig når kjernetemperaturen viser 65 graderC. Beregn minst en times steking pr kg kjøtt.

Saus:

Ta steken ut av gryten og tilsett Lett Crème Fraîche, brunost og gele. La alt få et oppkok og rør inn en

 jevning av hvetemel og vann. La sausen koke ca. 10 minutter. Smak den godt til med salt og pepper. Tilsett

litt sukkerkulør dersom du vil ha sausen litt mørkere på farge.

Ved servering:

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på fat. Drypp over litt saus, men server resten i sausekopp ved siden av.

 Kokte poteter og grønnsaker hører til.

Tips

Bruk helst steketermometer. Ta steken ut når termometeret viser 65 grader. Da er steken optimalt saftig

 med delikat rosa snittflate. Hvis kjernetemperaturen blir høyere, blir kjøttet mer gjennomstekt, gråere og

dermed tørrere.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails