tirsdag 16. februar 2010

Karamel popcorn

Det er veldig gøy å eksprementere smaks tilsettninger med popcorn. Her er en med karamelsmak. Kommer fra kokeboken far heter daddy av Craig Whitson, og er en amerikansk oppskrift:

2 liter ferdig poppet usaltet popcorn

2 dl tettpakket brunt sukker

6 ss smør

3 ss lys sirup

1/4 ts salt

1/4 ts natron

1/4 ts vaniljeekstrakt.

Slik gjøres det:

Forvarm ovnen til 150 grader. Vær sikker på at det ikke finnes noen upoppet popcorn. Ha popcorn i en langpanne.

Varm sukker, sirup og salt i en gryte. Rør til blandingen begynner å koke.

La blandingen koke i 5 minutter uten å røre. Ta vekk gryten fra platen. Rør inn natron og vaniljeekstrakt.

Hell blandingen over popcornet og rør lett sammen. Stek i ovnen i 15 minutter, ta ut og rør godt. Stek

videre i 5 minutter. Avkjøl og brekk i biter og spiser med fingrene. Ungene kommer til å elske det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails