tirsdag 9. februar 2010

Kjøttboller med kick

Dette er kjøttboller med litt kick i. Men veldig deilige! Fant oppskriften inne på http://www.tine.no/

Ingredienser


500 g karbonadedeig

½ dl strøkavring

1 beger Lett Crème Fraîche Pesto

½ finhakket løk

1 egg

1 ts salt

0,4 ts nykvernet sort pepper

1 ts sennep

1 ts sambal oelek

1 ts tørket oregano

Til steking:

3 ss Smør

Tzatziki:

3 dl Matyoghurt Naturell

1 stilk agurk

3 hvitløksbåter

Slik gjør du


Kjørrboller:

Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til alt er godt blandet, eller elt med treskje. Form farsen

til små kjøttboller som stekes i panne. Gjør ferdig så langt i forvegen. Når de skal serveres er det greit å

 varme dem i langpanne i stekeovn, ca. 200 °C til de er gjennomvarme. Kan evt også serveres kalde.

Tzatziki:

Skrell slangeagurken (bruk ostehøvel) og riv den grovt på rivjernet. Ha den revne slangeagurken i et

 kaffefilter eller i en sil, og la vannet renne av, ca.15 min. Finhakk hvitløksbåtene og bland med matyoghurt

og agurk. Smak godt til med salt og pepper.

La Tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails