Dette er kjøttboller med litt kick i. Men veldig deilige! Fant oppskriften inne på http://www.tine.no/
Ingredienser
500 g karbonadedeig
½ dl strøkavring
1 beger Lett Crème Fraîche Pesto
½ finhakket løk
1 egg
1 ts salt
0,4 ts nykvernet sort pepper
1 ts sennep
1 ts sambal oelek
1 ts tørket oregano
Til steking:
3 ss Smør
Tzatziki:
3 dl Matyoghurt Naturell
1 stilk agurk
3 hvitløksbåter
Slik gjør du
Kjørrboller:
Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til alt er godt blandet, eller elt med treskje. Form farsen
til små kjøttboller som stekes i panne. Gjør ferdig så langt i forvegen. Når de skal serveres er det greit å
varme dem i langpanne i stekeovn, ca. 200 °C til de er gjennomvarme. Kan evt også serveres kalde.
Tzatziki:
Skrell slangeagurken (bruk ostehøvel) og riv den grovt på rivjernet. Ha den revne slangeagurken i et
kaffefilter eller i en sil, og la vannet renne av, ca.15 min. Finhakk hvitløksbåtene og bland med matyoghurt
og agurk. Smak godt til med salt og pepper.
La Tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥