Banana Forster er en typisk sørstats-dessert. Det vil si veldig søt, mektig og utrolig god. Den skal egentlig flamberes, men det går utmerket an å lage den uten også.
Denne oppskriften fant jeg inne på http://www.dinmat.no/
4 pers:
Ingredienser:
1/2 dl smør
2 dl brunt sukker
1/2 ts kanel, malt
1/2 dl likør
4 bananer
1/2 dl mørk rom
5 dl vaniljeis
Framgangsmåte:
Bland smør, sukker og kanel i en panne.
Sett pannen på lav varme og rør forsiktig til sukkeret er smeltet.
Rør i likør (gjerne bananlikør) og legg i bananene som er delt på langs.
Når bananene er myke og det begynner å bli brunt, så tilsettes rom.
Da kan du tenne på og flambere, om du ønsker det. (Vær forsiktig for flammene!).
Server desserten varm med iskrem til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥