mandag 8. februar 2010

Banana Forster

Banana Forster er en typisk sørstats-dessert. Det vil si veldig søt, mektig og utrolig god. Den skal egentlig flamberes, men det går utmerket an å lage den uten også.
Denne oppskriften fant jeg inne på http://www.dinmat.no/

4 pers:


Ingredienser:


1/2 dl smør

2 dl brunt sukker

1/2 ts kanel, malt

1/2 dl likør

4 bananer

1/2 dl mørk rom

5 dl vaniljeis


Framgangsmåte:


Bland smør, sukker og kanel i en panne.

Sett pannen på lav varme og rør forsiktig til sukkeret er smeltet.

Rør i likør (gjerne bananlikør) og legg i bananene som er delt på langs.

Når bananene er myke og det begynner å bli brunt, så tilsettes rom.

Da kan du tenne på og flambere, om du ønsker det. (Vær forsiktig for flammene!).

Server desserten varm med iskrem til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails