tirsdag 9. februar 2010

Samoosas

Disse lekre små trekantene er vel verdt den tiden det tar å lage dem. Server dem til en festlig anledning, og du får garantert godord fra gjestene! Fant oppskriften inne på: http://www.matprat.no/



Porsjoner 4

Ingredienser

250 g hvetemel

1 ts salt

1 ts garam masala

½ ts pepper

¼ ts gurkemeie

2 ss olje

2 ss varmt vann

300 g biffkjøtt i strimler

2 ss olje

2 båt hvitløk

1 ts hakket frisk ingefær

1 stk løk

2 ts garam masala

1 stk rød chili

½ ts chilipulver

½ ts gurkemeie

½ ts salt

2 ss hakket frisk koriander

½ stk sitron

5 dl til fritering olje


Slik gjør du:

1. Bland hvetemel med krydderet i en liten bolle. Lag en grop i midten av melet, og hell i oljen. Tilsett vannet litt og litt under omrøring. Kna til en fast deig, og la den hvile i ca 20 minutter.

2. Hakk løken i små terninger. Fres løk og kjøtt i en panne med med olje.

3. Fjern frøene i chilien. Finhakk chilien og hvitløken og tilsett i pannen. Hell over saften fra en halv sitron og bland inn koriander.

4. Tilsett det tørre krydderet, og bland godt.

5. Kjevle ut deigen og skjær ut passe store firkanter.

6. Legg på en god spiseskje fyll på hver firkant, og brett dem over fyllet i trekanter.

7. Varm opp frityroljen. Test varmen ved å ha en liten deigbit i gryta. Om det freser rundt biten, er oljen varm nok. Frityrstek trekantene til de er gyldne. La dem renne av på tørekepapir. Server gjerne med yoghurt eller en søt chilisaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails