Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.
Porsjoner 4
Ingredienser
500 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ ss potetmel
½ dl vann
2 ss margarin /olje til steking
Slik gjør du:
1. Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet.
2. Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.
3. Karbonadene brunes i smør eller margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.
Server nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter og grønnsaker til middag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥