torsdag 18. februar 2010

Tips til hva du kan ha på pizzan.

Er du lei av den samme kjedelige pizzafyllet. Håper du kan bli inspirert til å finne noe på listene nedenfor!
Fant listen inne på: http://www.klikk.no/


Kjøtt:


Blir det rester etter middagene er det smart å spare på dem til pizzaen. Når det er sagt er det ikke noe i veien for å prøve ut annet kjøtt enn det du vanligvis bruker.

Bacon

kylling

flatbiff i biter

Chorizo

Skinke

Kjøttboller med hvitløk

Pepperoni

Parmaskinke

Serranoskinke

Salami

Pølse

Lam


Grønnsaker

Det er lov å ha på noe annet enn tomatsaus. Det er smart å bruke det italienske utgangspunktet soffrito med tomat, løk og hvitløk.

Ellers kan du få inspirasjon av å lese listen nedenfor:

Spirer

Artisjokkhjerter (hermetiske)

Avokado

Purre

Bønner

Brokkoli

Kapers

Gulrot

Cherrytomater

Soltørkede tomater

Aubergine

Sopp

Paprika

Oliven

Løk

Erter

Squash



Nøtter

Det er kanskje ikke så vanlig, men veldig godt å ha på nøtter. Det gir litt god knask til pizzaen.

Mandler

Peanøtter

Pistasjnøtter

Pecannøtter

Pinjekjerner

Valnøtter



Krydder

Her er det bare å prøve seg fram.



Basilikum

Chili

Gressløk

Koriander

Kumin

Dill

Oregano

Timian

Merian

Persille

Rosmarin





Sjømat

Det er mindre vanlig med sjømat på pizzaen. Selv er jeg ikke så glad i å blande sjømat og ost - så mine sjømatpizzaer er uten smeltet ost. Men: Det er en god idé å ha smøreost på bunnen, som for eksempel er blandet med knuste korianderfrø.

Reker

Laks

Ørret

Røket laks

Tunefisk



Ost

Osten bestemmer ofte mye av smaken på pizzaen. Har du lyst på en ost med mye smak kan det være lurt å kombinere den med en annen slik at det ikke blir altfor overveldende.

Blåmuggost

Gauda

Brie

Camembert

Cheddar

Feta

Chevre

Gorgonzola

Manchego

Monterey Jack

Parmesan

Mozzarella


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails