tirsdag 9. februar 2010

Fylte horn

Denne oppskriften fant jeg inne hos: http://lekkermunn.blogspot.com/ men jeg har gjort noen endringer, bla tilsatt mer i fyllet.


200 gram smør

6 dl melk

50 gram gjær

2 ts salt

4 ts sukker

1 kg hvetemel


fyll

revet ost (jeg har fått med cheddar, men Jarlsberg/Norvegia kan brukes)

finstrimlet skinke

ketschup

oregano eller annet ønsket krydder.


Smelt smøret og ha så melken oppi. Varm det hele lunkent og rør ut gjær. Bland så dette med de tørre

ingrediensene og elt til du har en glatt og fin deig. Sett deigen til heving i underkant av en time. Når deigen er

hevet, deler du den i tre og kjevler hver av de tre delene ut til en stor sirkel, del så sirkelen i åtte biter (som

 du deler en rund pizza) I ytterkant av hver del legger du først litt ketscup, så 1 ss revet ost og 1 ss strimlet skinke og krydder til slutt. . Rull så

sammen til et horn og legg dem på bakebrett. Sett ovnen på 225 grader. La hornene etterheve i ca 20

 minutter, pensle dem så med egg eller melk (så så kan du evt. ha litt sesamfrø eller valmuefrø til slutt) - og

stek i midlen av ovnen i 12-15 minutter. Avkjøles på rist hvis de ikke skal spises med en gang. Hornene kan fint fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails