tirsdag 9. februar 2010

Kjøttkaker med kålstuing

Her er de gode gamledagse kjøttkakene som bestemor lagde!! :) Skikkelig husmannskost!

Antall porsjoner: 4


Ingredienser

Kjøttkaker:

500 g kjøttdeig

1½ ts salt

½ ts nykvernet pepper

½ ts malt muskatblomme

½ ts malt ingefær

2½ ss potetmel

2 dl Melk Hel eller vann

3 ss Smør til steking

Brun saus:

3 ss hvetemel

2 dl Melk Hel

4 dl kraft

0,2 ts sukkerkulør

½ ts ca. salt

Kokt kål:

750 g snittet hodekål

3 dl vann

½ ts salt

Hvit saus til stuing:

1 ss Smør

2 ss hvetemel

4 dl Melk Hel

½ ts salt


Slik gjør du


Kjøttkaker:

Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den er seig. Rør inn krydder og potetmel. Spe med væske, litt om gangen.

 Form farsen til runde kaker og stek dem i smør i panne. Ha ferdigstekte kaker over i gryte med litt vann for å

 la dem trekke. Eller ha ferdigstekte kaker direkte i den ferdige brune sausen.

Brun saus:

Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller mikromikser og bland/rist det til det er klumpefritt.

 Kok opp kraft eller sjy og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden så det ikke blir klumper. Rør til

 sausen koker opp, og la den småkoke ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus.

 Smak til med salt og eventuelt annet krydder.

Kokt kål:

Finsnitt kålen og kok den i lettsaltet vann til den er myk.Hell fra kokevannet.

Hvit saus til stuingen:

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melken og rør hele tiden slik at sausen blir helt jevn. Smak til med

sat og bland kålen i. Smak stuingen godt til

Server kjøttkakene med kålstuing ved siden av. Tyttebær og kokte poteter hører også til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails