Trines mektige matblogg
Her kommer oppskrift på raske og gode rundstykker, som er veldig godt egnet i lunsjboksen.
! Til ca 32 rundstykker trenger du:
4 ss smør, smeltet
5 dl lunken lettmelk
2 dl lunkent vann
50 gram gjær
500 gram sammalt hvete, grov
500 gram hvetemel
1,5 ts salt
Slik gjøres det:
Smelt smøret.
Rør gjæren ut i det lunkne vannet
og tilsett deretter melk, smør og salt.
Ha i mesteparten av melet, både sanmalt hvete
og hvetemel
og kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til den blir fin og smidig.
Tilsett eventuelt resten av melet, men pass på at deigen ikke blir for fast.
La deigen heve under plast i ca 30 minutter.
Elt deigen med litt mel.
Del opp i ca 32 emner og trill boller som du legger på bakepapirkledt stekeplate.
Dekk med plast og la etterheve i ca 30 minutter.
Pensle med melk og strø på litt grovt mel el.
Snitt toppen med en skarp kniv og stek ved 225 grader i ca 12-15 minutter.
Avkjøles på rist.
Serveres lunke med godt smør og godt pålegg
Namnamnam, nystekte rundstykker er kjempegodt! :) Håper det smakte :)
SvarSlettDet smakte veldig godt:)
SvarSlettHeihei :-) Jeg prøvde meg på disse i dag og har et par tips og komme med.
SvarSlettHvis du koker opp vannet og blander det med kald melk, blir blandingen akkurat passe varm.
For å få skikkelig grove rundstykker, brukte jeg finmalt sammalt hvete, i stedet for hvetemel og grov sammalt hvete.
De ble skikkelig gode :-)