Idag stod det fiskeboller på menyen og da hadde jeg litt lyst til å prøve en litt ny variant enn den vanlige fiskeboller i hvit saus. Så da fant jeg en oppskrift i denne boka: Whenches beste fra god morgen Norge
Fiskebollene blir i den oppskriften servert med ovnsstekte rotgrønnsaker, men siden jeg ikke hadde det, så ble det raspet gulerøtter istedet, men neste gang skal jeg prøve med rotgrønnsaktene neste gang.
Til 4 personer trenger du:
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk baconskiver uten svor
3 gulrøtter(raspet)
salt, pepper
Hvis ønskelig å lage rotgrønnsakene trenger du:
3 gultrøtter
2 skiver kålrot
1 løk
3 skiver sellerirot
salt og pepper
2 ss olje
Karri - og løksaus
1 stor sjalottløk
3 ss smør
2 ts karripulver
3 ss hvetemel
3 dl kraft fra fiskebollene
3 dl melk
salt og pepper
Slik gjøres det:
Rotgrønnsakene:
Rens og del grønnsakene i biter og legg dem i en ildfast form. Dryss over salg og pepper og vend inn olje. Stek i stekeovn ved 200 grader i ca 40 minutter, til grønnsakene er møre.
Og hvis du istedet har raspet gulrøtter som jeg har her:
Skrell gulrøttene og rasp dem:
Sett på poteter.
fiskebollene, Karri - og løksaus:
Finnhakk sjarlottløk.
Her bruker jeg min Aligator som ble kjøpe på Clas Olson, jeg elsker denne, Anbefales på det sterkeste. Jeg bruker den på løk, hvitløk, agurk, ja til å med pølser, skinke osv når jeg skal ha noe finkuttet i små terninger
Smelt smør i en kjele
og tilsett løk og surr til løken blir blank.
Varm kraft
og melk i en kjele sammen.
Avrenn fiskebollene.
Tilsett karri i løken.
Og rør godt.
Dryss i melet,
rør til en glatt masse og spe med varm kraft og melk.
Kok opp under omrøring.
og smak til med salt og pepper.
Tilsett de avrente fiskebollene i sausen
og la det trekke i 10 minutter.
Skjær bacon i små terninger
og sprøstek dem.
Server med nykokte poteter, fiskeboller, raspet gulrot, karri - og løksaus og sprøstekte baconterninger på toppen!
Velbekomme!
Det så veldig godt ut, og barnevennlig! :-)
SvarSlettjeg elsker fiskeboller, dette så nyyydelig ut! :-D
SvarSlett