søndag 2. mai 2010

Fløtegratinert pølser og poteter

Jeg pleier ofte å lage denne retten når jeg ikke finner no på annet å lage!! Som for eksempel på en søndag som jeg ikke er så motivert til å lage middag alltid.
Derfor er denne retten såå kjekk, man tar det man har, slenger det sammen i en form og inn i stekovnen å lar den stå å gjøre seg der inne.

I dag har jeg prøvd ut en fløtegratingerte poteter fra denne bloggen:Storemyras matblogg + at jeg la til pølser i tillegg.

Til dette trenger du:

ca 10 poteter
2 pk fløte, eller 1 pk fløte og resterede mengde melk.
1-2 fedd hvitløk
1 løk
1 pk bernaisesauspulver
Krydder
Ost
5-6 pølser

FRAMGANGSMÅTE:

Skrell og skjær potetene i passe tykke skiver. Legg deretter lagvis i ei ildfast form. Finhakk hvitløk og løk. Pisk bernaisesauspulveret inn i fløyten og tilsett finhakket hvitløk og løk. Kutt opp pølsene og ha de over potetene. Hell fløteblandingen over potetene og pølsene og krydre etter ønske. Bland alt godt sammen. Her har jeg brukt cajenne pepper, salt, pepper og chili. Smak til med evnt mer krydder.

Inn i ovnen på nederste rille på 200 grader. Skal stå i ca 45- 60 minutter, kommer ann på hvor "tørr" du vil ha. Strør ost over ca 10 minutt før det skal tas ut.

Server gjerne med en salat.

Velbekomme!

5 kommentarer:

  1. Å hærregud,nå ble jeg sulten :-O
    Men her var da masse retter jeg fikk lyst til å prøve. Takk for middagstips :D

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig:) Jeg syntes det er så gøy å dra på "tittetur" rund på forskjellige matblogger for å finne middagstips!! Derfor jeg vil dele de oppskriftene jeg har prøvd med andre også:)

    SvarSlett
  3. Blogg oppdatert med gårsdagens løp (så koselig at du spurte hvordan det gikk!) - og award til deg!!! :)

    Klem :)

    SvarSlett
  4. Så smart å tilsette pølser saman med potetene:0)
    Men blir ikkje pølsene øydelagde av å stå så lenge inn i ovnen?
    Dette skal eg jammen prøve, tippar det blir populært hos ungane;o)
    Ha ein fin dag, klem

    SvarSlett
  5. Cecilie: Åhh så koselig, tusen takk for det:)

    Line: Neida, pølsene blir ikke ødelagte faktisk. Og det er veldig populært hos unger, men kanskje være litt forsiktig med løken ad!!
    Ha en flott dag:)løem

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails